Koga sve “novonormalni” HDZ štiti, o čemu svjedoče “mrvice” i komu “noge smrde”?

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

“Europski novci” – kako pokazuju podatci istrage protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac koje otkriva Jutarnji list – troše se po mogućnosti na hadezeovski (=balkansko-bizantinski) način. Ispravak krivog navoda: na način na koji to čine “novonormalni” i “inkluzivni” i “europski” HDZ Andreja Plenkovića i njegovi brojni dragovoljni podanici i korisnici.

Istina, to kod Žalac, Kuščevića i ostalih samo su “mrvice” u usporedbi s milijardama što su ih “jamili” ili uzurpirali ili protratili povlašteni igrači i miljenici “duboke države”, a čije je korijenje u neprevladanom bivšem sustavu vladavine: ideologije i etike, Partije i Udbe, kadrovskih i vlasničkih mreža, a koje HDZ i dalje dosljedno štiti.

No i te “mrvice” koje su se nekako otkrile i koje su utužive svjedoče o odnosu prema nacionalnim dobrima, prema zakonima i pravilima, prema etičkim načelima i prema moralu onih koji se njih dokopaju.

Ali “zato” HDZ po najnovijoj anketi dobiva nevjerojatnih 30 posto biračke potpore!!! Tko je tu pametan, tko lud, a komu noge smrde?

Poveznica s referentnim člankom Jutarnjeg lista:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zalac-novcem-eu-platila-proslavu-rodendana-samo-u-godinu-dana-na-restorane-i-hotele-potrosila-vise-od-2-mil-kuna-15279840

 

 

Povezani sadržaj:

Nenad Piskač: Hrvatski meglolisci 

 

Hrvatsko nebo

Odgovori