Govoreći o ZAVNOBiH-u UZURPATOR spominjao zasluge “našeg bosanskog naroda” i “bosanskohercegovačkog čovjeka”

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

Uzurpator hrvatske pozicije i protuhrvatski član Predsjedništva BiH na još grublji način od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića krivotvorio je Rezoluciju ZAVNOBiH-a koja govori o tome da BiH neće biti ni hrvatska ni srpska ne muslimanska, već i hrvatska i srpska i muslimanska, čime je proklamirano načelo ravnopravnosti naroda u BiH, koja je kao takva postala jedna od šest federalnih jedinica komunističke SFRJ, piše Hrvatski Medijski Servis.

“Na dan kada obilježavamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine dužni smo, uz veliko poštovanje da se prisjetimo svih onih velikana koji su svoje živote i svoja životna djela utkali u borbu za Bosnu i Hercegovinu i njenu državnost. Isto tako dužni smo znati i da se bosanskohercegovački čovjek u tom vremenu mraka i fašizma izdigao daleko iznad mnogih drugih koji nisu imali snage i hrabrosti za takvo djelo, ujedno upisujući se na pravu stranu istorije. Svi oni, i veliki i obični ljudi našeg bosanskog naroda, zaslužni su za to što mi danas ipak imamo svoju državu, kazao je uz ostalo uzurpator, na večerašnjoj svečanosti, spominjući nepostojeći bosanski narod i nepostojećeg “bosanskohercegovačkog čovjeka”.

Čini se, kako se iz njegovog pogleda, najviše može otkriti tko je on.

POVEZANO

PROVIDNI MANIPULATOR: Izetbegović Rezoluciju ZAVNOBiH-a preveo na jezik SDA politike, pa optužio Schmidta za uvođenje “etničkih podjela”

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori