ŠEF DIPLOMACIJE EU BORRELL SLAVODOBITNO/Postignut dogovor Srbije i Kosova o registarskim tablicama!

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Europski šef diplomacije Joseph Borrell večeras je objavio je kako su Srbija i Kosovo postigli dogovor kako bi se “izbjegle dalje eskalacije i da se u potpunosti koncentriraju na prijedlog normalizacije odnosa”.

 

“Imamo dogovor”, slavodobitno je napisao Borrell na početku svoje objave na Twitteru i dodao:

“S velikim zadovoljstvom mogu priopćiti da su se glavni pregovarači Kosova i Srbije uz posredovanje EU dogovorili o mjerama za izbjegavanje dalje eskalacije i da se u potpunosti koncentriraju na prijedlog za normalizaciju svojih odnosa”.

Borrell je, kako prenosi N1 pojasnio konkretno da se službeni Beograd obvezao da će prestati izdavati registarske tablice s nazivima gradova Kosova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.

“Pozvat ću strane u narednim danima da razgovaraju o narednim koracima. Zahvaljujem se Miroslavu Lajčaku i svim stranama za naporan rad”, naveo je još Borrell.

Kurti ranije prihvatio prijedlog SAD

Kosovski premijer Albin Kurti prihvatio je prijedlog SAD o 48-satnom odlaganju primjene odluke kosovske vlade o izricanju kazni vlasnicima tablica koje izdaje Srbija Srbima na Kosovu.

Nekoliko minuta nakon ponoći američki ambasador u Prištini Jeffrey Hovenier javno je saopštio da je od kosovske vlade zatražio da se kažnjavanje vlasnika vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu, koji nisu preregistrirali svoja vozila na RKS, odloži za još 48 sati, kako bi se Europskoj uniji i SAD dozvolilo da se dalje angažiraju sa stranama da bi se pronašlo rješenje, prenosi KoSSev.

 

hms.ba/ https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori