POLJSKA ZATRAŽILA OD NJEMAČKE/Umjesto nama, raketne sustave pošaljite Ukrajini

Vrijeme:50 sec

 

Poljski ministar obrane Mariusz Blaszczak rekao je danas da je tražio od Njemačke da pošalje raketne sustave Patriot ponuđene Poljskoj u Ukrajinu.

 

“Nakon daljnjih ruskih raketnih napada tražio sam od Njemačke da raketne baterije Patriot ponuđene Poljskoj pošalje Ukrajini na njezinu zapadnu granicu. Ovo će štititi Ukrajinu od daljnjih smrti i nestanaka struje te će povećati sigurnost na našoj istočnoj granici”, napisao je Blaszczak na Twitteru.

U ponedjeljak je Poljska rekla da će predložiti postavljanje dodatnih sustava Patriot blizu svoje granice s Ukrajinom, nakon njemačke ponude. Berlin je ponudio Varšavi proturaketni obrambeni sustav Patriot da pomogne s osiguravanjem zračnog prostora nakon što se zalutala raketa prošli tjedan srušila u Poljskoj.

Ranije je rekao da će svom istočnom susjedu ponuditi pomoć u zračnoj zaštiti njemačkim borbenim zrakoplovima Eurofighter. Raketu koja je pogodila Poljsku prošli tjedan, usmrtivši dvoje ljudi, slučajno su ispalile ukrajinske obrambene snage te se nije radilo o ruskom napadu, rekao je čelnik NATO-a Jens Stoltenberg.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori