Featured Video Play Icon

Vanđelić: Plenković igra na to da će s vremenom interes za aferom Ina splasnuti

Vrijeme:1 min, 29 sec

 

Damir Vanđelić govorio je u 22. studenoga u studiju televizije N1 u Zagrebu o aferama i stanju u Ini, o Fortenovi odnosno bivšem Agrokoru i o potrebi uvođenja elektroničkog glasovanja, što bi bio krupan korak u jačanju demokratičnosti i prava na ostvarivanje biračkog prava bez nužnosti odlaska na biračka mjesta u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Dopisno i elektroničko glasovanje, vidjeli smo nedavno, ostvaruju Sjedinjene Države, čijih je više od 30 milijuna birača glasovalo dopisno prije dana kada se izlazilo na birališta. Takvu mogućnost ima ili uvodi sve veći broj zemalja, a i Europski parlament pozvao je države članice EU-a da uvedu takve oblike, koji mnogima omogućuju ostvarivanje biračkoga prava. A ostvarivanje biračkog prava u što većoj mjeri temelj je prave demokracije i osnova svake legitimne vlasti u demokraciji.

Vanđelić je jedno vrijeme bio član Nadzornog odbora Ine, a nakon Domovinskog rata, u kojem je sudjelovao kao dragovoljac, radio je u privatnom poslovnom sektoru i stekao velika iskustva u tom području. U ovom razgovoru iznio je i argumentirao svoja mišljenja o tomu što se moglo ili što se sada može ili ne može učiniti i što će dalje biti s Inom i s Fortenovom kao dvjema ključnim hrvatskim kompanijama ili konzorcijima. Prva je ključna za energetiku, danas kada su energija i energenti na velikoj cijeni, a druga uz ostalo ima u posjedu više desetaka tisuća hektara kvalitetnog zemljišta odnosno poljoprivredne kombinate, neka prirodna bogatstva i razna proizvodna i trgovačka društva u Hrvatskoj.

Povezani sadržaji:

Todorić sada optužuje: izvlaštenje Agrokora učinjeno je i za geopolitički interes Ruske Federacije

VIDEO: Prešućeni govor Karoline Vidovic Krišto o Agrokoru 

S Fortenovom pri kraju je lišavanje Hrvatske njezine gospodarske suverenosti

 

N1/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)