Washingtonska nadbiskupija otkazala susret mladih i misu za život u glavnome gradu SAD-u za vrijeme Hoda za život

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

Godišnje okupljanje mladih i misa za život u glavnome gradu SAD-u, Washingtonu, D.C., otkazani su za 2023.

Washingtonska nadbiskupija objavila je odluku o otkazivanju događaja iako su okupljanje mladih i Misa za život privukli tisuće mladih u proteklih 25 godina; okupili su se u Washingtonu D.C. kako bi slavili život i molili se za prestanak pobačaja te sudjelovali u Nacionalnom Hodu za život.

“Nakon procesa konzultacija koji je uključivao dijalog s drugim biskupijama, čelnicima različitih službi i partnerima koji pomažu Nadbiskupiji u domaćinstvu godišnjeg skupa i mise, Rimokatolička nadbiskupija Washingtona odlučila je ne nastaviti s domaćinstvom većeg skupa za više biskupija”, stoji u obavijesti o otkazu.

Unatoč tome, nadbiskupija “potiče grupe koje putuju u Washington, D.C. da sudjeluju u Nacionalnom Hodu za život te ih potiče da prisustvuju misi bdijenja u bazilici Nacionalnog svetišta Bezgrešnog začeća.”

Objava je uključivala ’emotivnu’ poruku kardinala Gregoryja, nadbiskupa biskupije, koji “želi izraziti svoju najdublju zahvalnost za potporu i sudjelovanje nadbiskupijske mladeži i mladih ljudi koji su putovali u Washington, D.C. tijekom ovih proteklih dvadeset i pet godina.” Također je uputio poziv župnim i školskim skupinama mladih nadbiskupije da 20. siječnja prisustvuju misi zahvalnici. Jasno je da ova misa nije zamišljena kao nacionalni događaj.

Kardinal Gregory ima povijest donošenja kontroverznih odluka kao nadbiskup Washingtona, uključujući izjavu kako neće odbiti Svetu pričest predsjednici Zastupničkog doma Nancy Pelosi koja je zagovarala pobačaj. Slično tome, 2020. Gregory nije uskratio sakrament tadašnjem potpredsjedniku Joeu Bidenu unatoč njegovom javnom promoviranju pobačaja.

Nedavno je nadbiskup razočarao mnoge katolike svojim ograničenjima tradicionalne latinske mise, koja je sada ograničena na nedjeljna slavlja u samo tri crkve u biskupiji.

Jean Mondoro

Izvor

Quo vadis Croatia/https://www.quovadiscroatia.com/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)