Englezi o vatrenima: Dalić je bio heroj pa sramotno gubio, Hrvatska nema pouzdanog golmana ni napadača

Vrijeme:2 min, 0 sec

 

Po njihovim procjenama, naši će reprezentativci proći kao drugi u skupini. Ističu da ćemo, ako opet u polufinalu dođemo do Engleske, ‘ponovno pogrešno interpretirati kulturalne implikacije ‘tri lava’ i iskoristiti ih kao dodatnu motivaciju’.

Svjetsko prvenstvo sve je bliže, a mnogi se bave i mogućim ishodima Mundijala u Kataru. Britanski nogometni magazin FourFourTwo dao je svoj sud o hrvatskoj reprezentaciji.

Luku Modrića opisali su kao ključnog igrača “vatrenih”, a tvrde da bi mogli imati i bolju momčad nego 2018. godine. Međutim, po njima nestabilna pa može ispasti u skupini, ali i doći do finala.

– Modrić je dominantan i u svom posljednjem plesu s reprezentacijom, no ostatak momčadi dosta je redizajniran. I opet će Hrvatsku svi htjeti izbjeći u nokaut fazi – započinju.

Hrvatska je u petom kolu Lige nacija pobijedila Dansku, zauzela prvo mjesto u skupini | Autor : Sanjin Strukic/PIXSELLFoto: Sanjin Strukic/PIXSELL22.09.2022., stadion Maksimir, Zagreb – UEFA Liga Nacija, Liga A, skupina 1, 5. kolo, Hrvatska – Danska. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zlatka Dalića, koji je nakon Rusije uz niz nespretnih okolnosti ispao na Euru protiv Španjolaca, i kritiziraju i hvale.

– Bio je heroj 2018. pa potpisao neke sramotne poraze i dobio kritike, ali je nakon poraza od Španjolske u osmini finala Eura 2021., uza znakove samozadovoljstva nekih igrača, ponovno ujedinio momčad i postavio taktiku koja joj najbolje odgovara.

Hrvatska u Beču igra ključnu utakmicu s Austrijom za Final Four Lige nacija | Autor : Igor Soban/PIXSELLFoto: Igor Soban/PIXSELL25.09.2022., stadion Ernst Happel, Bec, Austrija – UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 6. kolo, Austrija – Hrvatska. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalic. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Ima li reprezentacija nedostataka?

– Mnogo! Nijedan od golmana nije sasvim pouzdan, a nema napadača koji u kontinuitetu zabija. Momčad se muči u gradnji igre i ranjiva je iz prekida – pišu.

Ističu da ćemo, ako opet u polufinalu dođemo do Engleske, ‘ponovno pogrešno interpretirati kulturalne implikacije ‘tri lava’ i iskoristiti ih kao dodatnu motivaciju‘.

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala u Saudijsku Arabiju | Autor : Marko Lukunic/PIXSELLFoto: Marko Lukunic/PIXSELL14.11.2022., Zagreb – Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije s Medjunarodne zracne luke “dr. Franjo Tudjman” u Rijad gdje ce odigrati prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije uoci pocetka Svjetskog prvenstva u Katru. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

FourFourTwo Hrvatskoj predviđa drugo mjesto u skupini, iza Belgije. Zatim pobjedu nad Španjolskom u osmini finala i poraz od kasnijeg prvaka Brazila u četvrtfinalu.

Joška Gvardiola stavio je na drugo mjesto dolazećih zvijezda, na koje treba obratiti pažnju. Prvi je Španjolac Gavi, a iza Joška je Kanađanin Jonathan David.

> Zlatko Dalić objavio konačni popis igrača za SP u Katru

Večernji.hr/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori