Na poljskoj strani poljsko-ukrajinske granice u poslijepodnevnim satima došlo je do eksplozije

Vrijeme:1 min, 4 sec

U selu Przewodow na poljskoj strani poljsko-ukrajinske granice u poslijepodnevnim satima došlo je do eksplozije, a prema prvim informacijama dvije osobe su smrtno stradale. Poljski portali pišu da su na licu mjesta vojska i policija, ali uzrok eksplozije službeno još nije poznat. Radio Lublin kaže da su poginule dvije osobe. Do incidenta je došlo u 15:40 minuta.

“Uzroci ovog događaja trenutno nisu poznati”, rekao je policajac Marcin Lebiedowicz za Radio Lublin.

Neki poljski mediji objavili su da je do eksplozije došlo nakon pada projektila. Ta vijest nije službeno potvrđena. No, The Washington Post je objavio, pozivajući se na visoke američke dužnosnike, kako se radi o ruskim raketama. Rusija je tu tvrdnju kategorički demantirala. Američka vlada izjavila je da još nema informacija o čemu je riječ te da istražuje što je uzrok eksplozije.

Glasnogovornik poljske vlade Piotr Mueller nije odmah potvrdio informaciju o eksploziji, ali je rekao da najviši čelnici održavaju hitan sastanak zbog “krizne situacije”.

Podsjetimo, danas poslijepodne došlo je do jednog od najjačih ruskih raketnih napada na ukrajinske gradove. Napadnuti su Kijev, Harkiv, Lavov te brojni drugi gradovi.

Poljska je članica NATO-a. Članak 5. NATO-a obvezuju druge članice na solidarnost u obrani u slučaju da jedna od njih bude napadnuta.

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)