BRUXELLES/Terorist koji je ubio policajca bio na popisu radikalnih muslimana

Vrijeme:57 sec

 

Osumnjičenik za jučerašnje ubojstvo belgijskog policajca bio je na popisu radikaliziranih muslimana, a nekoliko sati prije napada bio je na psihijatriji, rekli su danas tužitelji.

 

Policajac je napadnut jučer navečer na sjeveru Bruxellesa dok je u policijskom vozilu čekao na semaforu. Uboden je nožem u vrat, a drugi policajac u ruku, rekao je novinarima glasnogovornik tužiteljstva Eric Van Der Sypt.

“Uspio je pozvati pomoć i rekao je da je napadač uzviknuo ‘Allahu Akbar’”, kazao je glasnogovornik dodajući da je sumnjivac, 32-godišnji belgijski državljanin, bio na popisu radikaliziranih muslimana nacionalne sigurnosne agencije OCAD/OCAM.

Vozač (29) je umro od rana u bolnici, dok je 23-godišnji suputnik u stabilnom stanju nakon operacije, rekao je glasnogovornik.

Sumnjivac je ranije jučer otišao u policijsku postaju u “mentalno poremećenom” stanju tražiti pomoć, rekli su tužitelji. Policija ga je odvela na psihijatriju u lokalnu bolnicu, ali je poslije doznala da je otišao jer nije bilo temelja da ga se zadrži protiv njegove volje.

Policajci su ga ubrzo nakon napada ranili pucnjem iz vatrenog oružja i odveli u bolnicu, gdje će biti ispitan kad se oporavi.

 

hms.ba/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori