1000 misli u korist života: Udruge „Pro Life“ (Za život) dobra su vijest…

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

Napomena uredništva Hrvatskog neba

U okviru nove rubirike “Pro life” donosit ćemo misli odnosno kratke citate, izjave, dijelove homilija i poruka uvrštene u knjigu objavljenu u Argentini čiji naslov u prijevodu na hrvatski glasi: 1000 misli u korist života. Nakladnik je Gram Editora, a kao priređivači navedeni su: Udruga CULTIVIDA, Hospicij MADRE TERESA, Stanovnici Río Negra „Za život“.  Pribavljeno je dopuštenje od nakladnika za objavu knjige za hrvatsko područje, a njezinih dijelova na portalu Hrvatsko nebo. Tekst knjige na hrvatski je preveo Mario Ostojić, a prijevod je lektorirao Zdravko Gavran.

Ovaj niz odabranih ulomaka počinjemo proslovom knjizi argentinskog biskupa Andrésa Stanovnika.

 

Udruge „Pro Life“ (Za život) dobra su vijest…

Udruge „Pro Life“ (Za život) dobra su vijest u ozračju kojeg karakterizira misao koja sve više uobličuje ljudski suživot oko projekata smrti. Ova se misao javlja kao „razumna“ jer brani život u uskom prostoru sadašnjice i zadivljena je iluzijom da je apsolutni vladar života. U svojoj bezočnosti još jednom ponavlja svoj dramatični pad pred drevnim iskušenjem zmije: „Bit ćete kao bogovi“.

„Ljudsko biće, u svojoj jedinstvenoj i nezamjenjivoj komplementarnosti muškarca i žene, bilo je stvoreno na sliku i priliku Boga i otkupljeno po Isusu Kristu. U tom odnosu snažna se misao rađa i jača, a slabi kad krene vlastitim putem. Stoga je brak između muškarca i žene, i obitelj izgrađena na tom temelju, osnovna ljudska zajednica koja se gradi na ljubavi. Samo ljubav može čovjeka spasiti od ponora, samo prijateljstvo kojim nas Bog iznenađuje u osobi Isusa Krista može nam vratiti život“, podsjetio nas je Sveti Otac Benedikt XVI.

Andrés Stanovnik, biskup, o.f.m.

 

 

 

 

 

 

Gram Editora/Hrvatsko nebo

Odgovori