POGLAVAR ISLAMSKE ZAJEDNICE REIS KAVAZOVIĆ: Kao musliman odbacujem tendencioznu izjavu kardinala Puljića, mog dosadašnjeg prijatelja

Vrijeme:53 sec

 

– Odbacujem kao musliman tendenciozno intoniranu izjavu kardinala Vinka Puljića, bivšeg vrhbosanskog nadbiskupa, vezanu za moje obraćanje na Karićima a koju je dao za RTV “Herceg-Bosna”, izjavio je reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosi I Hercegovini Husein-ef. Kavazović za Preporod.info.

Kardinal Puljić je gostujući u programu spomenute televizije izjavio da mu je žao zbog izjave reisul-uleme na Karićima, a koja se odnosi na “prebrojavanje” Bošnjaka, jer je njom reisul-ulema “zatvorio vrata normalnom dijalogu”.

KARDINAL PULJIĆ: Preživjeli smo Turke i komuniste pa ćemo i vas jer smo žilav narod

Reisul-ulema je istakao kako je njegovo obraćanje bilo refleksija na izjavu gospodina Izetbegovića, te da se odnosila na one koji godinama prijete secesijom i sukobom na prostoru BiH ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima.

– Da, muslimani bi se u tom slučaju sigurno branili od agresije i u to nitko normalan ne treba sumnjati, pa ni kardinal Vinko Puljić, bivši vrhbosanski nadbiskup, i moj dosadašnji prijatelj – poručio je reisul-ulema Kavazović

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori