HRVATSKA UDRUGA LOGORAŠA O PISMU STOLTENBERGU : Kako to da Komšiću ne smeta UZP čije su žrtve Hrvati u BiH?

Vrijeme:2 min, 40 sec

 

Na pismo Željka Komšića tajniku NATO-a Stoltenbergu reagirala je Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u BiH.

“Hrvatima po četvrti put glasovima Bošnjaka nametnuti član Predsjedništva BiH Željko Komšić usprotivio se produženju misije EUFOR-a u BiH, operacije Althea u koju bi trebali biti uključeni i vojnici iz Republike Hrvatske. Obrazloženje koje je naveo u pismu tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu je da je Hrvatska pred Sudom u Haagu optužena da je bio dio Udruženog zločinačkog pothvata”, navodi se na početku reagiranja.

“Prije svega, stav Željka Komšića stav je osobe koja nema legitimitet naroda kojeg predstavlja u Predsjedništvu BiH, dakle Hrvata. Kao takav, njegov stav i pismo potpuno su nebitni jer u pitanju je uzurpator dužnosti otete hrvatskom narodu i kao takav neprijatelj je BiH kao zajednice jednakopravnih naroda i građana. No, itekako je bitno, kad je već otvorio temu haaških presuda i UZP-a, upitati ga malo o zločinima nad hrvatskim narodom u BiH o kojima niti govori niti ga zanimaju. Komšić nikad nije odao počast žrtvama Buhinih Kuća gdje su pokolj nad Hrvatima izvršili njegovi suborci iz Armije RBiH, niti Križančeva Sela. Nikad se nije poklonio ni najstravičnijem od svih zločina koje je počinila Armija RBiH, zločina nad osmero djece u Vitezu. Nije posjetio ni brojna druga mjesta zločina nad Hrvatima, od Vareša i Kaknja, preko, Viteza, Novog Travnika, Travnika i Bugojna do Jablanice, Uzdola i Grabovice. Ne zna tko su Anica Jurić ni Sarafina Lauš, majke kojima je Armija RBiH ubila po trojicu snova i muževe. Ne smeta mu što su ljudi poput Dževada Mlaće i Selme Cikotića još na slobodi, niti ga zanima sudbina nasilno odvedenih hrvatskih logoraša iz Bugojna za čijim posmrtnim ostatcima se godinama traga, a koje od progona štiti njegova sestrinska SDA. Nikad nije postavio pitanje zašto je vojska koja sebe naziva Armijom BiH imala najviše logora za Hrvate, oko 330, i jesu li oni također bili dio jednog drugog Udruženog zločinačkog pothvata koji je nažalost ostao nekažnjen. Plana čiji je cilj nadoknaditi teritorij izgubljen u ratu s Vojskom Republike Srpske otimanjem teritorija od brojčano slabijih Hrvata u središnjoj Bosni. Komšić ne samo da ne govori o tom i takvom UZP-u već je i njegov zaštitnik“, navode u svome priopćenju hrvatski logoraši te zaključuju:

“Hrvatski vojnici Komšiću nisu smetali dok su s pripadnicima HVO-a i Armije RBiH oslobađali od srpskog agresora okupirana područja BiH i stvarali preduvjete za prestanak rata u BiH. Nije mu Hrvatska kao država smetala dok je primala na stotine tisuća izbjeglica iz BiH. Smeta mu godinama poslije, a netrpeljivost prema ovoj državi raste razmjerno broju onih koji ´otvaraju oči´ u Hrvatskoj shvaćajući svu pogubnosti Komšićeva političkog djelovanja, ne samo po hrvatski narod već i po BiH. Mi, hrvatski logoraši Domovinskog rata u BiH, poručujemo glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu da Komšićevo pismo shvati kao pismo rušitelja BiH ispisanog mržnjom prema narodu čiju je poziciju uzurpirao po četvrti put, kao pismo osobe kojoj je otimanje političkih prava logičan slijed događaja nakon negiranja nepresuđenih UZP-ova nad hrvatskim narodom u BiH, zločina čije su jedne od žrtvama i hrvatski logoraši u BiH”, stoji na kraju reagiranja HULDR u BiH koju potpisuje predsjednik Udruge Miroslav Zelić.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)