RAK ĆE PROMPTNO REAGIRATI: Najavljene rigorozne mjere protiv Hadžifejzovića i Face TV zbog izjave o Dodiku

Vrijeme:1 min, 43 sec

 

Ravnatelj Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović najavio je rigorozne mjere protiv Face televizije, čiji je vlasnik i direktor Senad Hadžifejzović tijekom razgovora s gostom u emisiji upitao trebali da se Milorad Dodik “smijeniti, smiriti ili ubiti”.

Milinović je rekao da je RAK danas po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

– To će biti skraćeni postupak s obzirom na to da je, na prvi pogled ovoga što se dogodilo, i te kako jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija – rekao je Srni Milinović.

Prema njegovim riječima, na prvi pogled je vidljivo da je prekršeno još mnogo podzakonskih akata Agencije.

– Ove stvari koje smo nažalost vidjeli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno Face televiziji su nedopustive i RAK ih neće dozvoliti – naveo je Milinović.

Milinović je najavio da će vrlo brzo, čim se skraćeni postupak završi, biti izrečene odgovarajuće mjere i sankcije.

U komunikaciji s kolegama iz područja emitiranja već smo u prvoj analizi vidjeli da će one biti rigorozne. I mogu najaviti rigorozne mjere da se ovakve stvari više nikada ne bi dogodile – dodao je Milinović.

U slučaju da se to ponovi, kaže Milinović, krajnja mjera je suspenzija programa i oduzimanje dozvole.

– Ovo sad je nešto što će vjerojatno ići ka najvišoj mogućoj novčanoj kazni s obzirom na to da je to prva mjera upozorenja da se ovakve stvari ne bi događale, ali ako se ovako nastavi, mi smo kroz naše analize u RAK-u već vidjeli da Face televizija prelazi određene granice, bojim se da ćemo posegnuti za najrigoroznijim mjerama koje su nam Zakon o komunikacijama i sva naša pravila dali kao nadležnost da djelujemo – dodao je on.

Vlasnik i direktor sarajevske Face televizije Senad Hadžifejzović je, tijekom razgovora s gostom u emisiji o tome što da se radi sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, upitao je li rješenje da se “smijeni, smiri, ubije?”.

HMS/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

“CENTRALNI DNEVNIK”: Hadžifejzović se u emisiji pitao je li rješenje da Dodika ubiju Amerikanci?

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)