Modrić: Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će moj zadnji turnir za Hrvatsku

Vrijeme:2 min, 31 sec

 

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač Real Madrida, u razgovoru za FIFA + kanal, koji najavljuje Svjetsko prvenstvo u Kataru, potvrdio je glasinu o kojoj se neko vrijeme špekuliralo, a tiče se njegovog oproštaja od hrvatske nogometne reprezentacije.

“Svjestan sam da mi se bliži kraj karijere i ovo Svjetsko prvenstvo je posljednje natjecanje koje ću igrati za Hrvatsku”, poručio je Modrić. “Ljudi me često pitaju zašto i dalje igram za Hrvatsku umjesto da se fokusiram na klub. Reprezentacija je nešto jako posebno za mene. Nema većeg gušta nego igrati za svoju državu. Moj oproštaj će biti nevjerojatno težak”, dodao je.

Nije poznato hoće li Modrić, koji ima 37 godina, otići odmah nakon turnira u Kataru. To će vjerojatno ovisiti o rezultatu, ali i dalje postoji solidna mogućnost da odigra završnicu Lige nacija, a možda i dio kvalifikacija za Euro 2024.

Par puta rekao da ne zna kad će se oprostiti

“Nije to floskula, ali meni je uvijek ogromna čast igranje za reprezentaciju. Ja prije svega uživam igrajući za Hrvatsku i mislim da moje emocije na svakoj utakmici dovoljno govore. Iskreno, nisam mislio da ću imati ovoliko nastupa i da ću biti rekorder.

To mi nisu bili snovi kad sam počeo igrati, najvažnije mi je bilo da nešto veliko ostvarim s Hrvatskom”, rekao je Modrić u ožujku prošle godine nakon što je upisao svoju 135. utakmicu za reprezentaciju.

“Što se reprezentacije tiče, bit ću iskren. Moj prvotni plan, prije pandemije, bio je da odradim Europsko prvenstvo pa da onda sjednem i razmislim. Opet, kad vidim s koliko gušta i dalje dolazim u reprezentaciju, mislim da još mogu puno dati i da mogu pomoći ovim mlađim dečkima da stasaju i da shvate što znači igrati za Hrvatsku.

Dok god se budem osjećao dobro, dok budem osjetio da sam potreban i da me Hrvatska treba na terenu, nema razloga da ne budem tu i ne pomognem koliko god mogu”, dodao je u još jednoj prilici prošle godine.

SP u Kataru bit će mu sedmi veliki turnir za Hrvatsku

Modrić je dosad bio pozvan na sedam velikih turnira. Svoj prvi poziv, tada kao igrač koji se tek treba dokazati, dobio je od Cice Kranjčara za Svjetsko prvenstvo 2006. godine koje se igralo u Njemačkoj, piše Index.hr.

Nakon toga je kao neizostavan član prve ekipe vodio Hrvatsku na Eurima 2008., 2012. i 2016. godine te na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, a Mundijal 2010. ostao je jedini veliki turnir na koji se nije plasirao.

Naravno, krunu karijere doživio je u Rusiji 2018. godine. Odveo je Hrvatsku do svjetskog srebra, a taj pothvat pomogao mu je da osvoji Zlatnu loptu za tu kalendarsku godinu, što mu je najveće individualno priznanje u karijeri.

Ima 154 nastupa za Hrvatsku, po čemu je apsolutni rekorder. Zabio je i 23 gola, što mu je dovoljno za peto mjesto na listi, iza Davora Šukera, Ivana Perišića, Marija Mandžukića i Eduarda da Silve. Nedavno je potpisao ugovor s Realom, koji mu traje do ljeta 2023. godine.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)