Pelosi objavila poruku uoči dolaska u Zagreb

Vrijeme:1 min, 28 sec

Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi danas stiže u Zagreb gdje sudjeluje na summitu Međunarodne krimske platforme. Povodom dolaska u Zagreb njezin je ured objavio priopćenje u kojem se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu te ističe važnost skupa u Hrvatskoj.

 

“Kao predsjednici, privilegij je pridružiti se našim europskim saveznicima i drugim partnerima iz cijelog svijeta u Hrvatskoj kako bismo izrazili nedvojbenu solidarnost s ukrajinskim narodom.

Vladimir Putin vodi neizazvan, sveobuhvatan napad na Ukrajinu, od okupacije Krima i pokušaja pripajanja dodatnog teritorija, do njegovih očajničkih napada na civile i civilnu infrastrukturu.

Ovog tjedna Amerika se pridružuje našim demokratskim partnerima kako bismo potvrdili obećanje da ćemo biti uz ukrajinski narod u njihovoj borbi za slobodu i držati Rusiju odgovornom, sve dok Ukrajina ne izbori pobjedu”, poručuje Nancy Pelosi.

Solidarni smo s Ukrajinom

“Radeći povijesnom brzinom, snagom i jedinstvom, Sjedinjene Američke Države i saveznici Rusiji su nametnuli razorne sankcije, a Ukrajini isporučili pomoć koja je promijenila igru. Naša čvrsta solidarnost s herojima Ukrajine do sada je bila odlučujuća, a bit će još važnija kako se približava zima.

Zajedno s predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO-a, kongresmenom Gerryjem Connollyjem, veselim se razgovoru o tome kako možemo dodatno podržati Ukrajinu – jer borba za Ukrajinu je borba za samu demokraciju”, stoji u priopćenju.

“Hrvatska je ključni američki saveznik, regionalni lider i NATO partner – a naši angažmani u Zagrebu produbit će veze među našim narodima.

Amerika se pridružuje našim saveznicima te zahvaljuje hrvatskom predsjedniku parlamenta Gordanu Jandrokoviću i ukrajinskom predsjedniku parlamenta Ruslanu Stefančuku, kao i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom, što su okupili čelnike iz svjetskih demokracija na ovaj pravovremeni i važan summit”, zaključila je Pelosi.

Pelosi se danas popodne sastaje s Jandrokovićem, a nakon toga i s Plenkovićem.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori