Noćna mora kojoj nema kraja

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Papinska akademija za život bila je jedna od rijetkih pozitivnih postkoncilskih tvorevina. Rođena je iz uma dr. Jerômea Lejeunea, jednog od najvećih pro-life heroja, koji ju je predložio Ivanu Pavlu II. i bio imenovan njezinim prvim predsjednikom.

Ali pod današnjom pontifikatom, nova Papinska akademija za život postala je leglo neslaganja s katoličkim moralnim učenjem: od kontracepcije preko homoseksualnosti do pobačaja i drugih doktrinarnih pitanja, nema stvari oko koje nije izazvala skandal pod vodstvom nadbiskupa Vincenzo Paglia.

Među najnovijim članovima se našla i radikalna ljevičarska ekonomistica, Talijanku koja živi u SAD-u po imenu Mariana Mazzucato. Mazzucato je uvjereni ateist i svakako gorljiva zagovornica pravo na pobačaj.

Nedavno je javno pohvalila ovaj govor jedne američke televizijske voditeljice.

„Baš me briga hoće li netko biti kršćanin, nije me briga što kaže Biblija, osjećam kao da se nalazim u klaunovskoj predstavi koja pokušava definirati što mitska mala knjiga ima za reći o vrlo stvarnim političkim pitanjima. Ne vjerujem u kršćanstvo, što znači da religija ne može diktirati kako ću živjeti svoj život, nije me briga što kaže Biblija… Nije me briga što kaže prokleta religija“.

U kolovozu 2019., objavila je u časopisu Nature članak pod nazivom Šest transformacija za postizanje ciljeva održivog razvoja, stratešku studiju za razumijevanje što je Agenda 2030. Među tim transformacijama, standardi novog održivog razvoja podrazumijevaju „zdravstveno pomaganje ženama i muškarcima“, odnosno kontracepciju i pobačaj.

 

Quo vadis Croatia/https://www.quovadiscroatia.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)