VIDEO/Milanović preko noći postao zvijezda ruskih naslovnica: ‘Predsjednik Hrvatske kritizirao je ideju o obuci ukrajinske vojske’

Vrijeme:2 min, 23 sec

 

‘Nakon izjave da Ukrajini nije mjesto u NATO-u Milanović je uvršten u bazu podataka na ekstremističkoj stranici Mirotvorac, koja objavljuje osobne podatke samozvanih neprijatelja Ukrajine’, piše ruski portal Iz.ru.

Ne podržavam tu ideju zato što ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba. Korektni smo, solidarni i to je to. Dalje od toga ne. Kao vrhovni zapovjednik neću to odobriti. Nisam čuo za prijedlog, ali unaprijed kažem to mi se ne sviđa, to je dovođenje rata u Hrvatsku, rekao je predsjednik Zoran Milanović nakon što su se pojavile vijesti kako bi i Hrvatska mogla biti jedna od država domaćina za obuku ukrajinskih vojnika.

Zbog tih je izjava Milanović preko noći postao zvijezda ruskih medija, gotovo svi portali u toj zemlji objavili su vijesti o njegovoj odluci.

– Unaprijed kažem nemojmo ići u to, a za sve što mislimo donirati – na to nemam utjecaja. To su materijalna sredstva, to određuje Vlada. To podržavam samo ako ćemo vrlo jasno dobiti zamjenska sredstva. Ne mogu podržati lišavanje krvotoka hrvatske obrane. Hrvatska obrana je na prvom mjestu, onda dugo ništa, onda NATO i onda ostali, prenose ruski mediji Milanovića, piše 24 sata.

Sjevernoatlantski savez zapravo je izravni sudionik sukoba u Ukrajini. Rekao je to u utorak, 18. listopada, hrvatski predsjednik Zoran Milanović, piše portal Iz.ruPodsjećaju i kako ovo nije prvi put da Milanović ide ‘protiv’ Ukrajine. ‘Nakon izjave da Ukrajini nije mjesto u NATO-u Milanović je uvršten u bazu podataka na ekstremističkoj stranici Mirotvorac, koja objavljuje osobne podatke samozvanih neprijatelja Ukrajine’, piše taj portal.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović nije podržao inicijativu za obuku ukrajinskog vojnog osoblja, piše u svojem članku Radio Sputnik. Ističu i kako je Mađarska odbila ideju EU-a te da isto planira i Austrija.

O Milanovićevoj odluci pišu i RIA Novosti. Podržavaju njegovu odluku, te pišu kako “je ranije priznao da je država u neprijateljskim odnosima s Rusijom te izrazio zabrinutost zbog razvoja situacije u Ukrajini. U kontekstu ruske specijalne operacije zaštite Donbasa koja je započela 24. veljače, službeni Zagreb preko Ministarstva vanjskih poslova je dao nekoliko oštrih antiruskih izjava, podržao sve sankcije EU protiv Rusije, Kijevu poslao oružje i materijalnu pomoć te protjerao ruske diplomate”

Predsjednik Hrvatske kritizirao je ideju o obuci ukrajinske vojske u toj zemlji, piše ruski portal Mk.ru.

Jedan od najčitanijih ruskih medija, Tass,  Milanoviću je posvetio čak dva članka. U prvom članku pišu da je Milanović de facto rekao da NATO ratuje u Ukrajini, a u drugom pišu pozitivno o odluci da se ne dopusti dolazak ukrajinskim trupama.

Hrvatski predsjednik Milanović nije podržao ideju o obuci Oružanih snaga Ukrajine na teritoriju njegove zemlje, stoji u naslovu portala Gazeta.ru.

Hrvatska se usprotivila obuci ukrajinske vojske u toj zemlji, javljaju u naslovu iz ruske Lente.

 

Večernji.hr/https://www.vecernji.hr /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)