JOŠ JEDNA SUMNJIVA SMRT: Ruski pukovnik zadužen za regrutaciju pronađen obješen

Vrijeme:2 min, 18 sec

 

Nova sumnjiva smrt zabilježena je u Rusiji. Pukovnik Roman Malik, zadužen za regrutiranje i slanje novaka u Ukrajinu, pronađen je obješen na ogradi proteklog vikenda. Iako je prvo navedeno da su srčani problemi uzrok smrti, policija nije isključila mogućnost ubojstva ili samoubojstva, piše britanski Times.

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio invaziju na Ukrajinu zabilježen je niz sumnjivih smrti bogatih Rusa.

Tako je Putinov glavni čovjek za razvoj ruskih arktičkih resursa Ivan Pečorin navodno pao u more dok je plovio uz pacifičku obalu zemlje. On je bio generalni direktor Putinove korporacije za razvoj Dalekog istoka i Arktika.

Sumnjive smrti bogatih Rusa

Bivši dužnosnik Moskovskog zrakoplovnog instituta Anatolij Geraščenko navodno se poskliznuo i pao niz stepenice u zgradi instituta te je umro od zadobivenih ozljeda.

Glavni urednik ruskog državnog medija Pravda Vladimir Nikolajevič Sungorkin navodno je umro od srčanog udara, a Daily Mail piše kako je Sungorkin imao znakove gušenja.

Šef uprave Lukoila navodno je pao s prozora

Predsjednik uprave ruskog proizvođača nafte Lukoil Ravil Maganov poginuo je početkom rujna u navodnom padu s prozora bolnice u Moskvi. Maganov je radio za naftnu kompaniju od 1993., a njegov brat je čelni čovjek drugog ruskog proizvođača nafte Tatnjefta.

Ruski milijunaš Jurij Voronov kojeg se povezuje s Gazpromom pronađen je mrtav početkom srpnja u bazenu svoje vile u luksuznom predgrađu Sankt-Peterburga. Njegovo tijelo pronađeno je kako pluta u bazenu s prostrjelnom ranom u glavi, dok su na dnu bazena pronađene čahure.

Bivši glavni čovjek Lukoila nađen mrtav u šamanovoj kući

Bivši izvršni direktor Lukoila Aleksandar Subotin pronađen je mrtav 10. svibnja u kući lokalnog šamana u Mitiščiju, gradu sjeveroistočno od Moskve. Pokrenuta je istraga iako je Subotin navodno doživio srčani udar.

Vladislav Avajev pronađen je mrtav s prostrjelnom ranom u svom stanu u Moskvi 18. travnja, zajedno sa suprugom i 13-godišnjom kćeri. Avajev je bio bivši potpredsjednik Gazprombanke. Istražitelji vjeruju da je pucao u svoju ženu i kćer prije nego što se ubio.

Ruski milijarder Vasilij Melnikov pronađen je mrtav u svom stanu u Nižnjem Novgorodu, izvijestili su ruski mediji u ožujku. On, njegova supruga i dva sina u dobi od četiri i deset godina nasmrt su izbodeni nožem.

Prvi čovjek Gazproma nađen mrtav u garaži

Izvršni direktor Gazproma Aleksandar Tjuljakov pronađen je mrtav 25. veljače u garaži stana u blizini Sankt-Peterburga. Policija je objavila da je pokraj njegova tijela pronašla poruku o samoubojstvu. Tjuljakov je navodno bio teško pretučen prije smrti, prenijeli su pojedini ruski mediji.

Još jedan izvršni direktor Gazproma Leonid Šulman pronađen je mrtav u svojoj vikendici u siječnju ove godine, mjesec dana prije početka invazije. U oproštajnoj poruci koja je pronađena u blizini njegova tijela pisalo je kako ne želi biti invalid i teret svojoj obitelji.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori