DRUGI PIŠU – ZUBČEVIĆ: Komšić će zastupati interese SDA, a ne Hrvata, potpuno otuđen i omražen od hrvatskog naroda

Vrijeme:2 min, 1 sec

 

Komšić kao bošnjački član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda će u narednom mandatu, kao što je i u prethodnom, zastupati interese SDA a ne Hrvata, potpuno otuđen i omražen od velikog dijela hrvatskog naroda u Bosni, a posebno u Hercegovini. A sve u kofol borbi za građansku državu. Šesnaest dugih godina. Od 2006. godine, od kada se u Predsjedništvu kao bori za građansku državu, i države i građana je sve manje, piše uz ostalo, Edin Zubčević za portal Nomad.ba.

Komšić postigao maksimum- HDZ neizbježan

Četvrtim osvojenim mandatom postigao je svoj politički maksimum – HDZ je neizbježna stranka za formiranje vlasti na federalnoj i državnoj razini. Podrška birača HDZ-u od Komšićevog prvog mandata do danas je udvostručena i HDZ je na ovim izborima na vrhuncu političke moći. Nisu Komšićevi mandati pomogli Hrvatima, ali jesu presudno HDZ-u. Jer bez Komšića HDZ danas ne bi bio neminovan za formiranje vlasti. Ironično, ali i cinično i bezobrazno, uz smiješak, Komšić sam konstatira da je HDZ apsolutni pobjednik izbora. SDA i DF su toliko integrirane stranke da su mnogi Bošnjaci glasali za SDA i Komšića. Bit će da vjeruju u Komšića kao boljeg predstavnika Bošnjaka od Izetbegovića.

Paralelno s frontalnim napadom na Schmidta, kojeg osim u Federaciji, napadaju iz svih raspoloživih sredstava i u RS-u, i vladajući Dildorad kao i opozicija, krenuo je i “preventivni” prljavi napad na Konakovića, podmećući mu nekakav ko biva dogovor s HDZ-om – a samo zbog najave da želi sudjelovati u formiranju vlada bez SDA; unaprijed ga optužujući da će raditi ono što je SDA već uradila i što kani raditi i dalje ali joj ne daju. Zaljuljani B Izetbegović može sačuvati svoju poziciju samo ako dogovori vlast svojoj stranci.

Krici i jauci sdaovaca i dfovaca

Zato medijskim prostorom odjekuju krici i jauci sdaovaca, i dfovaca koji im skiče tercu kao vjerni prateći vokali. Narativ je baziran na još jednom mitu za budalaste i one sa izuzetno kratkim pamćenjem – koalicija SDA i DF-a s HDZ-om je obrana države, a koalicija nekog drugog s HDZ-om je izdaja države. O izdaji priča SDA koja je izdala, prodala i opljačkala ama baš sve što je mogla i stigla, od naroda do države i od države do naroda, svoga naravno. Jer SDA vara prvenstveno svoj narod. Od osnivanja. Na tragediju i golemu štetu generacija Bošnjaka. I tko o čemu – SDA i dalje o patriotizmu i poštenju.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori