VIDEO/Bulj i Zekanović se zamalo potukli, morali ih razdvajati: ‘Pet Mostovaca fizički je nasrnulo na mene’

Vrijeme:1 min, 58 sec

 

– Od udaranja mikrofonom po ušima do dobacivanja, na koncu kada je vidio da ga ignoriram, onda je pokušao nešto nazadnjački – navodi Zekanović govoreći o Raspudiću

Hrvoje Zekanović izbačen je ranije danas sa sjednice Antikorupcijskog vijeća. Nakon više opomena da prestane pričati i glasno komentirati, Nikola Grmoja izbacio ga je sa sjednice pa kazao: “Proglašavam stanku. HDZ je poslao provokatora”. Nakon tog poteza, pojedini su mu oporbeni zastupnici zapljeskali.

Nakon što je izbačen, Zekanović se na hodniku krenuo naguravati s Mirom Buljem. Između njih dvojice gotovo je došlo do tučnjave, ali su ih razdvojili, navodi N1.

Kako je Zekanović rekao, nije ih razdvajao Nino Raspudić, nego je “pet Mostovaca fizički nasrnulo” na njega.

– Pogledajte kamere, vidjet ćete što se događalo. Radi se o nelegalnoj sjednici, igrokazu, tako da ću se ja nakon ovoga vjerojatno vratiti da im pokažem da me s ilegalne sjednice ne može nitko izbaciti, niti gospodin Grmoja koji u sabornici uvijek plače kada dobije opomenu od Jandrokovića, a onda ovdje radi na krajnje diktatorski način – rekao je pa istaknuo kako mu Raspudić nije dao mira dok je govorio na sjednici.

– Od udaranja mikrofonom po ušima do dobacivanja, na koncu kada je vidio da ga ignoriram, onda je pokušao nešto nazadnjački – navodi Zekanović koji je Mostovce nazvao “alpskim sektašima”.

– To su ljudi koji su bili u Alpama i sa svojom sektom čekali smak svijeta – tvrdi.

Na sjednici, podsjetimo, Zekanović je postavljao pitanje pa se obratio Raspudiću koji je sjedio iza njega: “Kolega Raspudiću, budite tiho ili će vas Grmoja izbaciti van“.

– Gospodine Zekanoviću, postavite pitanje – kazao je na to Grmoja.

 

 

Bojan Glavašević je, kako je rekao, razdvajao Bulja i Zekanovića.

– Ja sam ih onako razdvojio, gurnuo jednog od drugoga. Nakon ovoga svega mogu samo građanima reći da to nije normalno ponašanje, nisu sve zastupnice i zastupnici takvi, i ispričati se svima zbog teškog susramlja koje osjećam nakon ovakve scene danas. Nema veze s duhom parlamentarizma – istaknuo je Glavašević dodajući kako je situacija bila “jedan na jedan”.

– Kolega Zekanović je bio izrazito ostrašćen, zato što je imao potrebu vrijeđati kolegice i kolege, imao je potrebu uletjeti na Antikorupcijsko vijeće i ponašati se na taj način, a očito je našao i druge kolege koji su bili spremni pristati na takvu igru, nažalost – dodao je.

Vecernji.hr, Božena Matijević/https://www.vecernji.hr /Hrvatsko nebo

Odgovori