Zorica Vuković: „Ja sam malo guglao…“

Vrijeme:16 min, 18 sec

 

Nakon što je ponovo bio ‘pozitivan’ na ‘moronu’, Plenković je otkazao aktualni sat u Saboru, pa je aktualac upriličen 28. rujna. Zanimalo me što je to htio izbjeći, pa sam prvi put u životu pogledala tu grotesku. Već na početku Jandroković je Miri Bulju i Karolini Vidović Krišto, zbog tri opomene, zabranio govoriti. 

„Ovo što Jandroković radi, naravno po nalogu Plenkovića i Bruxellesa, izgleda kao pravi teror, apsolutizam jedne klike koja je preuzela vlast i nikom ne dopušta niti izreći kritike, tražiti promjene, korekcije sustava, funkcioniranje državnih institucija, pravosuđa… Sloboda govora u samom Saboru je utopija, nešto imaginarno. Takvo što u toj mjeri nije se moglo vidjeti niti u bivšoj državi. Ovo je prešlo sve mjere,“ komentirala je Karolina.

I uz zaštitu predsjedavajućeg, Plenković se gubio, nije odgovarao na pitanja opozicijskih zastupnika, vrijeđao ih je, tvrdeći da zna jer: „Ja sam malo guglao.“ Poput papige je ponavljao ‘google search, google search’… Vrti dvije tri ofucane frazetine, a na naručena pitanja odgovara kako je povećao mirovine, pomogao u energetskoj krizi, iako se ta ‘njegova’ pomoć otopila u inflaciji. Nisam mogla dogledati ovaj apsurd do kraja.

Božo Petrov problematizirao je pitanje Hrvata u BiH: „Jeste li se vi dogovarali sa Schmidtom oko izmjena izbornog zakona? Jer ako niste, onda ste javno lagali. Ako jeste, onda ste omogućili Bošnjacima da izvrše pritisak na Schmidta i pogoršaju status Hrvata u BiH.“

„Vi ste jatak Milanovića. Vi ste sada pokazali ne samo da lažete, nego da nemate pojma o stanju u BiH. Pritom ste bili zaposlenik bolnice u Mostaru. Izrekli ste niz neistina. Prvo, Hrvati u Bosni i Hercegovini su prioritet moje Vlade od prvog dana, a bili su i prije. Trudili smo se i kao europski zastupnici, i oko pregovora i modela i tada pomoći Hrvatima u BiH. Vi niste postojali ni politički ni javno. Drugo, mi smo u mandatu Vlade povećali više nego duplo sredstva koja idu baš na dobrobit Hrvata u BiH,“ rekao je Plenković.

Svakako mi je najinteresantnije bilo ono što je odgovorio zastupniku Prkačinu koji je rekao da ga ‘muči i boli 100 000 kuna ‘koje vaša Vlada u kontinuitetu daje za zlodjelo iz bliske hrvatske povijesti za zločin koji je počinjen nad hrvatskim narodom u Srbu kad su lokalni Srbi poklali sve hrvatsko’, na što je bez imalo stida Plenković odgovorio: „Ja pokušavam detektirati pitanje, a ovo je bio recital. Vaše teme su manje više okrenute prošlosti. Ja sam mislio da će na Googleu izaći nešto o budućnosti.“ 

Uostalom ‘google search’ nije odgovorio ni na pitanje koje je zastupnik Prkačin postavio početkom saziva ovog Sabora, a odnosi se na nezakonito financiranje i postojanje tzv. SPC u Hrvatskoj.

Što reći? Baš na ‘google search’ se može puno toga naći i o strašnoj povijesti Drugog svjetskog rata kad je vođen, ne obrambeni rat protiv nacional-socijalista, nego građanski rat protiv vlastitog naroda i kad je već u travnju 1941. pobijeno od srpske strane nekoliko stotina ljudi, a da o ‘staroj Jugoslaviji’, koju su čak i komunisti zvali ‘tamnicom naroda’, da se i ne govori. I onda ta partizanska ekipa ide braniti tu ‘tamnicu’. Pa proguglaj Andreju!

Isti dan, kad se Plenković hvalio da je malo guglao,  intervju je novinarki Nadi Prkačin dao istraživač grobišta iz poraća u Sloveniji Roman Leljak. Kako se odnosi hrvatska vlast prema žrtvama poraća može se vidjeti već u prvim minutama ovog videa.

 

 

Umjesto da prenese kontinuirana iskapanja iz masovnih grobnica u Sloveniji, HRT, čiju je vrhušku odabrao ovakav dodvornički Jandroković-Plenković Sabor, obavještava pučanstvo da je ispod Cvijeta, ‘simbola patnje’, u Jasenovcu uprizorena dječja opera Brundibir koju su izvela djeca iz zbora Zvjezdice u spomen na izvedbu ove opere u logoru Terezim u Čehoslovačkoj.

Tko to misli o budućnosti, dok laže o prošlosti? Tek činjenica da je u kratkom mandatu Oreškovićeve vlade, HRT program bio gledljiv. Zašto sad nije? U čijem interesu?

Dok laži vezane uz ‘moronu’ polako guraju pod tepih, jer sve više istine o cjepivu i testiranjima dolazi do izražaja, prijete nam smrzavanjem, gladovanjem, ratom, a inflacija buja, buja… Zar se u tom Saboru nitko ne usudi pitati zašto i čime nas zaprašuju. Iznad zapadnog dijela Zagreba 5., 6., 7. i 8. listopada ’22. već u ranu zoru ispletena je mreža od avionskih tragova, prekrivajući plavo nebo. Meteorolozi govore o visinskoj koprenastoj naoblaci. Koje laži! Gdje nestadoše cirusi? A posebno su se trudili 8. listopada kad je već u 6 sati nebo bilo išarano, a nevidljivi avioni su preli mrežu, u svim smjerovima, negdje do 10 sati. I tako u ‘koprenastom’ zagađenju nestade ‘bablje ljeto’. 

Koga to brine? Važno je provesti Međunarodnu krimsku platformu u Zagrebu koja će se održati 25. listopada ’22. u organizaciji sabornika Jandrokovića i predsjednika Vrhovne Rade Ukrajine Ruslana Stefančuka. Kažu da će na tom samitu, prvom koji je održan na parlamentarnoj razini, biti sve važne globalističke face. Nadaju se dolasku i Bidenove Nancy Pelosi. Naravno obratit će im se video-vezom i glavni ukrajinski ‘reporter’ Volodomir Zelenski.

Zašto baš Hrvatska? Zašto Zagreb? Zašto Mladen Bajić sudjeluje u procesuiranju ratnih zločina u Ukrajini? Hoće to riješiti kao što je riješio u Hrvatskoj? I po čijem nalogu?

„Prihvatio sam taj prijedlog ukrajinskog kolege, tim više što je Sabor donio Deklaraciju o Ukrajini,“ rekao je Jandroković. „U Zagrebu ćemo 25. listopada imati veliku konferenciju. Najavljuje se dosta veliki broj predsjednika parlamenata, očekujemo da ćemo i tu potvrditi jasnu poziciju saveznika Ukrajine o ruskoj agresiji.“

Tomislav Jonjić (FB, 23.9.): „KLJUČNI TRENUTAK – U Hrvatsku je doputovao Vjekoslav Prebeg, proljetos uhićen u Ukrajini. ‘Ključni trenutak u oslobađanju bio je Plenkovićev posjet Ukrajini,’ sažima danas bezgrješni zagrebački dnevnik opće naglaske hrvatskih medijskih i političkih komentara. A budući da su Prebegovu sudbinu dijelili i mnogi drugi, koji s Hrvatskom nemaju nikakve veze (recimo, i dvojica Amerikanaca), znači li to da je Plenković i u njihovu oslobađanju imao ‘ključnu ulogu’? Ili nas samo prave budalama?“

Događanja u Ukrajini proročki je predvidio Miljenko Šurlina, Hrvat iz Beča, kad je na FB 7. srpnja 2014. objavio da Putin mora ‘ukrasti sve dijelove Ukrajine između Rusije i Krima da bi zadržao Krim’: 

„Današnja događanja u Ukrajini imaju isti rukopis jer posao nije dovršen. Jer kako kaže ‘Onaj’ George Soros,  da je ‘On’ godinama ulagao ogromne novce u ‘demokratizaciju’ ukrajinskog društva, s vidljivim rezultatom da je Ukrajina dovedena u poziciju Armagedona. ‘Oni’ su Putinu dali komad Ukrajine, pa tako i njega politički uništili, jer je on uopće bio jedina politička alternativa nasuprot masonsko-okultnim vladarima Zapada, a nakon okupacije dijela Ukrajine on to definitivno više nije. To je jedna tako grandiozna pobjeda ‘Onih’, i to nezamislivih razmjera, a jeftina, košta samo jedan Krim koji nije ni njihov. A da bi zadržao Krim, Putin mora ukrasti onoliko ukrajinske zemlje koliko se pruža od Rusije do Krima, a to će se dakako odvijati krvavo uz moralne prosvjede ‘demokratskog Zapada’.“

Dodajem: sjetimo se samo brace i seke Pusić i njihovoj ‘pomoći’ Ukrajini iz državnog proračuna RH.

Zagrepčani će biti izrazito sretni Krimskim samitom kao kad je Mesić održavao Zagrebački summit 24. 11. 2000. u suradnji s Jacquesom Chiracom (1932. – 2019.). Dok su ‘čelnici’ pristizali i odlazili, promet je, naravno, bio u kolapsu. Bit će i sada, još gori nego inače. Tada je Hrvatska gurnuta u ‘region’ kojeg danas nazivaju Zapadni Balkan, negirali mi to ili ne. Neki dan se Ursulica sva zapjenila ponavljajući Zapadni Balkan, Zapadni Balkan kao mantru. Tako nas doživljava ta globalistička ‘elita’. 

„Želio bih iskoristiti ovu prigodu i pozdraviti važne i korjenite reforme što ih je inicirala i što ih provodi Europska komisija. Uvjeren sam da takvu moju ocjenu dijele i visoki predstavnici zemalja regije koji su se danas ovdje okupili. Siguran sam da će se složiti sa mnom i kada izražavam zadovoljstvo novim programom, CARDS, koji je namijenjen pružanju financijske podrške zemljama regije. Još su stari Rimljani govorili: BIS DAT QUI CITO DAT, odnosno: dvostruko daje, tko brzo daje.

Mislim da od ovog našeg sastanka treba očekivati postavljanje jasnih načela na kojima će se graditi odnosi zemalja regije, potvrdu kriterija koje svaka zemlja mora ispuniti da bi se kvalificirala za postupak primanja u Europsku uniju i jasnu poruku građanima tih zemalja da su one dobrodošle u Uniju – onom brzinom kojom su za to sposobne …u regati, a ne u konvoju,“ trkeljao je Mesić.

Korjenite promjene? Prodaju INA-e, o čemu se gotovo uopće ne govori.

 

O PROGLAŠENJU ZAKONA O PRIVATIZACIJI


INA – INDUSTRIJE NAFTE d.d.

 

Proglašavam Zakon o privatizaciji INA – Industrije nafte d.d., koji je donio Hrvatski sabor na sjednici 19. ožujka 2002.

Broj: 01-081-02-1301/2
Zagreb, 26. ožujka 2002.

Predsjednik
Republike Hrvatske
Stjepan Mesić, v. r.

—————————————————————————————————————–

 

Članak 14.

Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 310-05/02-01/01

Zagreb, 19. ožujka 2002.

HRVATSKI SABOR

Predsjednik
Hrvatskoga sabora
Zlatko Tomčić, v. r.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2002_03_32_696.html

 

Pored INA-e tu je i duboka korupcija, šurovanje s antifašistom ruskim ambasadorom i podrivanje hrvatskog integriteta. Oni su otišli, a iza njih je ostao smrdljivi trag. I veliki stanovi podno Sljemena koje mu je kupio ‘prijatelj’. I bogati računi u bankama. Žuti, zeleni, crni, šareni vragovi u obliku tzv. ‘civilnog društva’ razmnožili se k’o štakori. Što će donijeti Jandroković-Plenković summit vidjet ćemo. Tko preživi.

U međuvremenu se Zagreb guši u smeću. Ispred moje zgrade, koja ima 100 stanova, samo su dva kontejnera za plastiku koje ne odvoze već treći tjedan. Kako to izgleda? Loše. Možemovci odvoze smeće iz centa grada i hvale se. Sve ostalo utapa se… Nisam čula da je itko iz vlade ili HDZ-a reagirao. Umjesto toga Plenković 10.10. reče: 

Vidjeli ste predstave prošli tjedan, dovedu USKOK-ovog optuženika i onda mu postave unaprijed dogovorena pitanja, igrokaz kako bi se stvorila slika za rušenje Vlade. To je sve orkestrirana operacija, prepoznatljivih aktera, samo treba vidjeti koliko je ona unutarnja, koliko vanjska.“ 

Evo Kardeljeva nasljednika! Komunistička mantra o ‘neprijateljskoj emigraciji’. Nije važno što Pupovac i Kajtazi  brinu o unutrašnjem neprijatelju iako je Ustavni sud ukinuo 29. srpnja 2011. prvi članak Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, ocjenjujući ga neustavnim jer se srpskoj manjini  unaprijed jamči tri zastupnika bez obzira na broj glasova. Nažalost, pravni stručnjaci, npr. Robert Podolnjak nije o tome ništa rekao iako je formulirao pitanja za referendum o izbornom zakonu. Prije više mjeseci o tome sam postavila upit prof. dr. sc. Mati Paliću  i zamolila ga da bar o tome nešto napiše na nekom portalu (npr. narod.hr, gdje se često javlja). Naravno, nisam dobila odgovor ni u kom obliku.

Što se tiče vanjskog neprijatelja, tko bi to mogao biti? Svakome tko čita, sluša i premišlja vidljivo je da se Hrvatskom upravlja iz svjetskih centra moći. A tko to uvozi u Hrvatsku? Nije li najbolji najnoviji dokaz popuštanje i promjena odluke kod dozvoljavanja uvoza ruske nafte Srbiji preko luke Rijeka i JANAF-a u roku nekoliko sati? Umjesto procesuiranja ratnih zločina, ‘google search’ dozvoljava divljanje i laži ‘srpskog sveta’.  

Isti je slučaj i kod uvođenja eura kad to nikako ne odgovara Hrvatskoj, kad cijene i zbog toga divljaju, kad je rizik enormno veliki samo to ne ‘prepoznaju’ Plenković i ‘sateliti’ u HNB-u, vladi i Saboru. Ili opet rade po nalogu kako bi jednostavnije digitalizirali bankarstvo, a glavni su bankarski ‘stručnjaci’, uklonjeni poslušnici, koji su odradili svoju dionicu: npr. viceguverner HNB Tomislav Ćorić i Sandra Švaljek zamjenica guvernera HNB i naravno Boris Vujčić, guverner HNB, kojeg dovedi Milanović i koji ‘nikad’nisu bili u famoznom ‘sukobu interesa’. 

Povjesničar Tomislav Jonjić bi rekao kvislinzi.

Često se može čuti da Hrvati šute. Međutim, to baš nije sasvim točno. Pokrenut je referendum za zaštitu braka. Uspio je, a onda je Arsen Bauk (koja simbolika!, arsen-otrov i bauk-kukac koji plaši djecu) dozvolio i onima koji nisu muško i žensko da se ‘vjenčaju’. 

Imali smo referendum i proteste protiv Istanbulke u više gradova, referendum protiv izbornog zakona u koji se upetljao Kuščević, a sad je zbrinut na svom otočkom ‘pašnjaku’. 

Imali smo proteste protiv ‘morone’ terora, protestiralo se protiv kriminala… Ništa. Samo u totalitarizmima događa se da premijer kaže  kako on ‘može što hoće’.  Moj bi djed rekao ‘ali neće dok hoće’. 

Skandalozno je da je Plenković smijenio tri Mostova ministra pokretom prsta, što je opet kršenje Ustava: on ih nije imenovao nego Hrvatski sabor, pa ih jedino i Hrvatski sabor može smijeniti. Uz saborsku većinu bi ih i smijenio, ali bar bi bio privid nekakve demokracije i čulo bi se pokoje nezgodno zastupničko pitanjce.

A što kaže Ustav?

Članak 1.

Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

 

Međutim, praksa je nešto drugo. Glavni u provođenju nenarodne politike je predsjednik Vlade. Za koga radi i čije naloge provodi mogu istražiti znanstvenici. Ali koji? Uglavnom je to skupina kojoj je bitno da dobije novce za veleumne ‘projekte’ koji su opet u službi iste politike kao što je 13. rujna o. g. u Novinarskom domu GONG predstavio Istraživanje COVID-19 teorija zavjera: Tko sve vjeruje te kako to utječe na njihovo ponašanje. Projekt je financirala EU u sklopu nečega što nazivaju Pro-fact, a istraživači su: Andrea Vranić, profesorica s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Nebojša Blanuša koordinator istraživanja i profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, te profesorica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu Mirjana Tonković.

Objašnjavaju: Pro-fact je razotkrivanje COVID-19 dezinformacijskih narativa u Hrvatskoj istraživanjem, provjerom točnosti činjenica i edukacijom je multidisciplinarni projekt čiji je nositelj Gong, a partnerice su Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, Sveučilište u Dubrovniku, Faktograf, Fakultet elektrotehnike i računarstva. Na projektu surađuju i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinarki Hrvatske (SNH).

Jedini zainteresirani, izvan tog globalističkog kruga, bio je Andrija Klarić ‘antivakser’.

Kad je Dragan Kovačević pozvan u Sabor da svjedoči u slučaju JANAF, Plenković se silno uznemirio i 4. listopada ’22. komentirao:  „To je pokušaj USKOK-ovog optuženika, kako bi rekao njegov kompanjon iz Slovenske, kriminalca koji nastoji izmišljati stvari sa sastanka da bi zaštitio sebe. Nemam veze ni s tom novinom (Nacional) ni s insinuacijama ni s optuženikom. Na aktualnom satu u Saboru sam rastumačio sve procese, a odazivati se na Mostove inicijative odgovor je nula.“ Dakle, on ne želi odgovarati u Saboru koji je njemu nadređen. 

 

Zakon o Vladi RH:

Članak 5.

 

Nakon što Vlada dobije povjerenje Hrvatskog sabora, predsjednik Vlade i članovi Vlade, pred Hrvatskim saborom daju svečanu prisegu koja glasi:

 

‘Prisežem da ću dužnost člana Vlade savjesno i časno obnašati, poštivati Ustav, zakone i pravni poredak, te se zalagati za svekoliki napredak Republike Hrvatske.’

 

Član Vlade koji nije bio nazočan davanju svečane prisege, kao i naknadno imenovan član Vlade, prisegu će položiti naknadno.

 

Način na koji Plenković vodi Vladu Republike Hrvatske u ovih šest godina i te kako je upitan. Je li svoju odgovornu dužnost Andrej Plenković obnaša ‘savjesno i odgovorno’, i je li se zauzima  ‘za svekoliki napredak Republike Hrvatske’.

Kakvu ulogu u svemu ima opozicija? Je li njima stalo do boljitka Hrvatske ili ‘tamburaju’ po svom. 

Upitan što je najbolje što je Andrej Plenković napravio, Bauk na N1 16.10.2022. reče: „Što se mene tiče, kad je poslao vijenac na Sutjesku…“

Neka razmišljanja imao je i Miroslav Škoro na istom mediju 10.10.: 

Mi smo prihvatili kulturu krađe. Za nas su lopovi sposobni ljudi. …Demokracija je čudesna stvar. Iza demokracije se valja jako puno loših stvari. Demokracija je najgori oblik upravljanja, ali, nažalost, nema boljega. Mi tu demokraciju ne znamo konzumirati, ne znamo piti to vino demokratsko jer na njega nismo naučili. 

…Mi smo još u jednom drugom sustavu, s tim sustavom nismo razriješiti stvari. Tko je tuko ljude, tko je ljude vodio na Goli otok? Godine 1945. je nagrabusila jedna ekipa ljudi koja je državu i narod vodila u krivom smjeru. Kako je nagrabusila? Nelegitimno u većini slučajeva, ali bili su krivi. Od ’45. – 90., 91. puno ljudi fali, puno ljudi bilo u zatvorima, zašto! ‘Ko je to napravio, što je prva, druga, peta, sedma UDBA-ina uprava, tko su bili ti ljudi?

…Imamo li snage pobijediti ovih 400 – 500 tisuća ljudi koji su dobro umreženi. Ovo su samo vrhovi ledenog brijega, koji pluta hrvatskim političkim, gospodarski i kriminalnim sustavom. Sve što ima hrvatski prefiks i sufiks ima isti tretman kao i INA: Hrvatske vode, Hrvatske šume… To su sve situacije u kojima postoji dobra većina, ali vrhuška je poslana tamo da krade. 

…Mi smo razvili kulturu lopovluka i tu sam kulturu osjetio na svojoj koži kada je u pitanju moja vlastita stranka. Kod nas se otimaju firme, stranke, imovina…“ smatra Škoro.

Samo ova dva navoda govore koliko je važno znati povijest. Bauk bi ‘po šumama i gorama’, a Škoro kaže: „Godine 1945. je nagrabusila jedna ekipa ljudi koja je državu i narod vodila u krivom smjeru. Kako je nagrabusila? Nelegitimno u većini slučajeva, ali bili su krivi.“ Opet ta ‘partizansko-šumarska retorika – bili su krivi, bez suda, bez dokumenata… Djeca, mladići, djevojke, starci, časne sestre, svećenici, bogoslovi?

Zato porfirijevska ekipa može ‘zapišavati’ teritorij po Vukovaru, lagati, odlikovati zločince i najavljivati mijenjanje granica… Odlikovao je Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a čiji je osnivač Goran Hadžić osuđen ratni zločinac, te Vojislav Stanimirović o čijim ‘podvizima’ u Tovarniku i Vukovaru ne treba govoriti jer je to prošlost, a o tome se, valjda, ne gugla… 

Kako nazvati vlast koja žmiri pred tim? 

Iz svega se izvlači Milanović, a i sam je bio dio ‘šuma i gora’, ‘rakije koja je kriva za sve’ i svastike na poljudskom stadionu. Sad obilježava obljetnicu pogibije vukovarskog heroja Blage Zadre 16. listopada, a 14.10., uoči koje je izjavio: 

„U uredu sam naslijedio od Kolinde Grabar Kitarović jednu bizantsku ikonu Srpske pravoslavne crkve. Na zidu! To je bio poklon Porfirija 2018. ili 2019. godine i Kolinda je to stavila na zid i nisam je micao… To smatram nekakvim kontinuitetom dobre volje. Evo, u uredu hrvatskog predsjednika nema katoličkih obilježja. Ima samo neka srpsko-pravoslavna-bizantska ikona! Meni je to normalno ako mi ne postane nenormalno, a to ovisi o obje strane.” 

Kakav mudroslov! Kontinuitet dobre volje? U skladu s tim izbacio je biste hrvatskih velikana iz predvorja svog sadašnjeg ureda. A onaj s Markova trga je ‘mislio da će na Googleu izaći nešto o budućnosti’. E pa neće dok takva ekipa vodi ovu zemlju.

Hoće li Milanović okrenuti lice i početi sagledavati Istinu ili trasira put za novi mandat? Kod Plenkovića nema čak ni naznake za nešto takvo. Ja te ljude ne poznam, ali svakodnevno gledam njihova djela. I ne treba šutjeti u momentu kad se donose odluke i zakoni protiv biti čovjeka i Boga, kad se država pljačka, a nema pravnog lijeka, kad se sudi braniteljima, a velikosrbima dodjeljuju odličja, mirovine i stanovi. To onečišćuju cijeli narod.

Katekizam Katoličke crkve 1869: „Tako grijeh čini ljude uzajamnim sukrivcima dajući da među njima vlada požuda, nasilje i nepravda. Grijesi su uzrok društvenih situacija i institucija koje se protive božanskoj dobroti. ‘Strukture grijeha’ izraz su i učinak osobnih grijeha. Navode svoje žrtve da i one čine zlo. U nekom analoškom smislu one tvore ‘društveni grijeh’. (Ivan Pavao II. izraz ‘društveni grijeh’)

Biskup Fulton J. Sheen je rekao: Odbijanje zauzeti stranu u velikim moralnim pitanjima je odluka sama po sebi. To je prešutni pristanak na zlo. Tragedija našeg vremena je u tome što onima koji još uvijek vjeruju u poštenje nedostaje vatre i uvjerenja, dok su oni koji vjeruju u nepoštenje puni strastvenog uvjerenja.“

Zorica Vuković, Hrvatsko nebo

 

Odgovori