Featured Video Play Icon

VIDEO: Rusi jutros napali Kijev dronovima kamikazama

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Nekoliko eksplozija odjeknulo je jutros u Kijevu, točno tjedan dana nakon što su Rusi izvršili napad na ukrajinski glavni grad, objavio je AFP. Agencija Reuters je objavila da je napad izveden bespilotnim letjelicama – kamikazama, pozivajući se na objavu Andrije Jermaka, predstojnika ureda ukrajinskog predsjednika.

“Rusi misle da će im to pomoći”, napisao je Jermak putem Telegrama, aplikacije za razmjenu poruka. Tri eksplozije su se začule u razdoblju od 6.35 do 6.58 po lokalnom vremenu. Sirene su označile zračnu uzbunu neposredno prije prve eksplozije.


Prošli ponedjeljak, 10. listopada, Rusi su žestoko bombardirali Kijev i druge ukrajinske gradove i pritom su usmrtili 19 osoba, a ranili 105 potaknuvši međunarodnu osudu. Dan poslije su Rusi nastavili sa zračnim napadima, ali s manje žestine, a glavna meta su im bila energetska postrojenja na zapadu Ukrajine.

Napadi su izvedeni u znak osvete za eksploziju u kojoj je djelomično oštećen Krimski most, strateški vrlo važan za Ruse. Prošli petak je ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio zadovoljstvo izvedenim zračnim udarima i procijenio da tako razorni napadi na ukrajinske gradove trenutačno nisu potrebni.

Hina/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori