MIŠETIĆ ODGOVORIO BAJROVIĆU: BiH može preuzeti američki model i stvoriti treći entitet, ali Republika BiH je inzistirala…

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

Poznati američki odvjetnik i pravni stručnjak hrvatskih korijena Luka Mišetić, koji je između ostalih branio i generala Antu Gotovinu u Haagu, na svom Twitter profilu ponovno se osvrnuo na situaciju u BiH i izborni zakon.

Mišetić je ovaj put reagirao na izjavu bošnjačkog radikala Reufa Bajrovića, bivšeg ministra energetike, rudarstva i industrije Federacije BiH.

On je naime, usporedio izbor zakon SAD-a i BiH te zaključio kako je jedino što ih dijeli to što u SAD-u ”u istoj izbornoj jedinci glasači jednako vrijede”. Međutim nije tu stao već je promjene izbornog zakona koje je u izbornoj noći donio europski povjerenik za BiH Christian Schmidt nazvao ”rasnim zakonima”, prenosi portal Direktno.hr.

Hrvatski odvjetnik osporio je pak njegovu tezu naglasivši kako ”BiH može preuzeti američki model i stvoriti treći entitet i onda imati geografske jedinice kao u SAD-u gdje se svatko može kandidirati i glasati za koga hoće. Full demokracija. Ali Republika BiH je inzistirala na današnji etnički model bez entiteta”.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori