LIDER NIP-A KONAKOVIĆ/Zbog izbora Komšića platili smo previsoku cijenu

Vrijeme:1 min, 43 sec

 

Lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković kazao je za N1 kako su Bošnjaci i država “platili previsoku cijenu” zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH. Na konstataciju kako ga hvali službeni Zagreb, Konaković je kazao:

-Ja sam kao i Silajdžić i reis Kavazović govorio da nije dobar izbor Komšića i zbog toga smo platili previsoku cijenu. Komšić nije bio vrijedan toga da sjedi po četvrti put u Predsjedništvu.

 

Upitan što će s Dodikovom željom za otcjepljenjem, Konaković je odgovorio:

-Toga nema, on to koristi zbog izbora, nema otcjepljena, nema trećeg entiteta, vjerujete da ćemo puno bolje se izboriti s njima. Nemam intenciju odgajati Dodika da voli zemlju od koje ima putovnicu i zašto da ne veliča ratne zločince, ubojice djece”.

Bećirović je pozvao Dodika na novu politiku i da se okrenu pozitivnim stvarima.

-Upravo to su najbolji pokazatelji što smo uradili. Da smo imali i dva kandidata, jedan od njih bi pobijedio Izetbegovića. Spremni smo braniti BiH i fizički i kako god treba, ali u prvi plan stavljamo smirivanje tenzija, kazao je lider NiP-a.

Dodik je nedavno izjavio da kršćani i muslimani ne mogu zajedno, a Vučić na otvaranju puta citira ajet iz Kur’ana.

-Vidljivo je da su dijametralno suprotni stavovi Vučića i Dodika. Tu se vidi ta pukotina između njih dvojice. Ima interesantna stvar da neki vjeruju da ne mogu zajedno ni muslimani i muslimani koje nazivaju ćafirima (nevjernicima). To su modeli “dubokih država” i režima.

Konaković je jedan od autora pisma reisu Islamske zajednice u BiH kojem je pozvan da se ne svrstava ni na jednu stranu.

-Čini mi se da je u ostatku kampanje IZ bila korektnija. Ima jedna stvar koju nikada nisam rekao, moj osobni odnos je da jačamo vezu s Islamskom zajednicom… od kada sam napustio SDA nikada nisam bio gost u medijima IZ-a, a ranije sam bio redovit. Danas sam vidio aktiviste LGBT zajednice u mediju IZ-a koji o nama govore kao o abdićevcima, kazao je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)