PREDSJEDNIK HDZ BIH I HNS ČOVIĆ/Europska komisija dala preporuku za status kandidata BiH, ovo je povijesni dan

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, Dragan Čović, zahvalio se uime bh. Hrvata na ovom potezu Europske komisije nazvavši današnji dan povijesnim, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Povijesni dan za Bosnu i Hercegovinu, Europska komisija daje preporuku za status kandidata Bosni i Hercegovini. Iskreno zahvaljujem, u ime Hrvata u BiH i svih nas u BiH, na spremnosti da napravimo ovaj korak, napisao je Čović na Twitteru označivši I Izaslanstvo EU u BiH u objavi.

Podsjetimo, ranije danas je Oliver Várhelyi, povjerenik za susjedstvo i proširenje EU, objavio da BiH dobiva status kandidata ukoliko provede nekoliko ključnih reformi.

Naglasio je da ova preporuka dolazi pod uvjetom da se ispune neki koraci i to da se prioritetno usvoji Zakon o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću (VSTV), Zakon o sudovima, Zakon o sprečavanju sukoba interesa i poduzmu odlučujući koraci za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Također, povjerenik Oliver Várhelyi dodao je da Komisija predlaže davanje statusa kandidata Bosni i Hercegovini do kraja godine, pod uvjetom da se ispuni nekoliko koraka, među kojima spominje i: “hitno dovršiti ustavnu i reformu izbornog zakona”.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)