FOTO Objavljene satelitske snimke oštećenja mosta na Krimu nakon eksplozije

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Fotografije tvrtke Maxar Technologies prikazuju uništeni dio ceste preko tjesnaca između Crnog i Azovskog mora i željezničke vagone u plamenu.

Nove satelitske snimke pokazuju razmjere oštećenja na Kerčkom mostu, strateški važnom cestovnom i željezničkom objektu koji povezuje Krimski poluotok s Rusijom. Eksplozija je odjeknula u subotu, a prilikom toga poginule su tri osobe. Ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu je naredio obavještajnoj službi FSB jačanje sigurnosti mosta koji Rusiju povezuje s Krimom.

Fotografije tvrtke Maxar Technologies prikazuju uništeni dio ceste preko tjesnaca između Crnog i Azovskog mora i željezničke vagone u plamenu.

Podsjetimo, na mostu koji spaja Krim s Rusijom u subotu rano ujutro čula se snažna eksplozija. Točan uzrok eksplozije i dalje je nepoznat. Rusija je tvrdila da je na mostu eksplodirao kamion, ali nikome nije pripisana nikakva odgovornost za događaj.

Rusija je zauzela Krim 2014. godine, a 19 kilometara dug most, koji poluotok povezuje s cestovnom i željezničkom mrežom Rusije, otvorio je uz veliko slavlje ruski predsjednik Vladimir Putin četiri godine kasnije, vozeći kamion. Kerčki most predstavlja važnu opskrbnu rutu za ruske snage koje su preuzele kontrolu nad većinom pokrajine Herson na jugu Ukrajine.

 

VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)