Današnja velika, srednja, mala i super ’Jugoslavija’

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

Velika ’Jugoslavija’ (Europska unija), srednja ’Jugoslavija’ (Zapadni Balkan/Otvoreni Balkan) i mala ’Jugoslavija’ (Bosna i Hercegovina), a sada i super ’Jugoslavija’ (Europska politička zajednica), nisu i ne mogu biti rješenje. Kao što rješenje nije bila ni Titova Jugoslavija, koju je ta tzv. međunarodna zajednica održavala dolarima, funtama, markama, francuskim francima (i s vrlo malo rubalja). 

Pustimo li malo postrani ono što želi, gura ili sprječava tzv. međunarodna zajednica, u prvom redu SAD i EU, „na ovim prostorima“, i razmišljamo li NORMALNO, možemo doći do nekoliko jednostavnih zaključaka:

Badinterove odnosno avnojske granice posve su nenaravne; da su bosanskohercegovački Hrvati ostali izvan Hrvatske odnosno unutar forsirane i stoga neprovedive „države“ Bosne i Hercegovine posve je nenaravno.

Nenaravna su i „jugoslavenska rješenja“ koja nameće tzv. međunarodna zajednica. Velika ’Jugoslavija’ (Europska unija), srednja ’Jugoslavija’ (Zapadni Balkan/Otvoreni Balkan) i mala ’Jugoslavija’ (Bosna i Hercegovina), a sada i super ’Jugoslavija’ (Europska politička zajednica), nisu i ne mogu biti rješenje. Kao što rješenje nije bila ni Titova Jugoslavija, koju je ta tzv. međunarodna zajednica održavala dolarima, funtama, markama, francuskim francima (i s vrlo malo rubalja).

Sva su ta „rješenja“ otvorene ili prikrivene diktature i stoga će prije ili poslije propasti, to im je sudbina. No valja sve to preživjeti. A preživjet ćemo samo ako, između ostalog, hrvatski narod budu vodili ljudi kojima je hrvatska država jedini i nezamjenjivi cilj svake hrvatske političke djelatnosti.

 

Povezani sadržaj:

Zapad je natjerao Hrvatsku i Bošnjake na stvaranje Federacije, to je bila velika pogreška. Bolje bi bilo da su stvorena tri entiteta

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)