Featured Video Play Icon

STAMPEDO U INDONEZIJI VIDEO Stravične snimke obilaze svijet: Broj stradalih raste, mrtve nose u vrećama

Vrijeme:1 min, 20 sec

 

Nakon što je utakmica između klubova Arema FC i Persebaya Surabaya završila, navijači poražene momčadi upali su na teren stadiona Kanjuruhan u Malangu, a policija je ispalila suzavac što je izazvalo stampedo i gušenja.

Iz Indonezije stižu stravični videozapisi i fotografije nakon nereda na nogometnoj utakmici. Nakon nereda navijača na nogometnoj utakmici u pokrajini Istočna Java poginulo je najmanje 129 ljudi, a 200 ih je ozlijeđeno. Nažalost, te brojke rastu.

Nakon što je utakmica između klubova Arema FC i Persebaya Surabaya završila, navijači poražene momčadi upali su na teren stadiona Kanjuruhan u Malangu, a policija je ispalila suzavac što je izazvalo stampedo i gušenja.

Videozapisi s lokalnih informativnih kanala prikazuju ljude kako jure na teren stadiona u Malangu i fotografije vreća s mrtvacima.


Ovakav razvoj događaja potpuno je razbjesnio stanovnike Malanga koji su odmah izašli na ulice kako bi protestirali. Prema nekim izvješćima s mjesta događaja, situacija je eskalirala kada su prosvjednici, među kojima su bili i navijači Arema, policiju zasuli kamenjem.

Indonezijska prva nogometna liga suspendirala je utakmice na tjedan dana nakon utakmice koju je klub Persebaya dobio 3:2 te je pokrenuta istraga, priopćio je tamošnji nogometni savez. Ovo nije prvi put da se u Indoneziji događa nasilje navijača budući da postoji veliko rivalstvo klubova.

Vecernji.hr/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)