SRAMOTNO: Bivša hrvatska ministrica Vesna Pusić podržala bošnjačku stranku koja se zalaže za majorizaciju Hrvata

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, oglasila se na društvenim mrežama uoči Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Pusić je pružila podršku Našoj stranci.

“U nedjelju 2. 10. su izbori u BiH. Svi u BiH imaju šansu glasati za NAŠU STRANKU – modernu, državotvornu, ne-nacionalističku, otvorenu za sve koji žele dobro BiH. Izađite i podržite ih. Oni nude budućnost umjesto prošlosti”, napisala je Pusić na Twitteru.


Naša stranka, kao i druge bošnjačke stranke, zalažu se za građanski koncept uređenja BiH i za ukidanje konstitutivnosti naroda, kao nadkrovljujućeg ustavnog načela. Donedavni lider Naše stranke Predrag Kojović nedavno je izjavio kako oporbena bošnjačka trojka ( Narod ipravda, SDP BiH i Naša stranka) mogu formirati vlast u Federaciji bez HDZ BiH, bez obzira koliku podršku na izborima dobila ta stranka, ako uspiju izabrati šest Hrvata u hrvatski klub federalnog doma naroda.

Istina, novi predsjednik Naše stranke Edin Forto gostujući ovog tjedna na N1 televiziji izjavio je kako će bez HDZ BiH biti nemoguće formirati vlast nakon izbora.

ČELNICI BOŠNJAČKIH OPORBENIH STRANAKA FORTO I KONAKOVIĆ: Ne postoji opcija koaliranja sa SDA, bez HDZ BiH bit će nemoguće formirati vlast

HMS/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)