Biskupi u BiH pozvali katolike da izađu na izbore i svoj glas daju onima čiji su programi u skladu s naukom Katoličke crkve

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je svoju 32. sjednicu u utorak, 27. rujna u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu. Predsjedao je vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su: mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, potpredsjednik BK BiH, zatim banjolučki pomoćni biskup mons. Marko Semren i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskupi su se osvrnuli na provedbu zaključaka Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine donesenih na 84. redovitom zasjedanju održanom u Banjoj Luci 13. i 14. srpnja 2022.

Članovi Stalnog vijeća su također razmotrili važnije dopise pristigle nakon posljednjeg zasjedanja BK BiH u Banjoj Luci te dali potrebne smjernice Tajništvu BK BiH.

Tijekom zasjedanja dogovoren je dnevni red 85. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH koje će održati 4. i 5. studenoga 2022. u Sarajevu.

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine je, uoči održavanja općih izbora, s svoga 84. redovitog zasjedanja, koje je održano u srpnju 2022. godine u Banjoj Luci, poručila: „U duhu crkvenoga socijalnog nauka biskupi pozivaju sve na društvenu odgovornost. U tom smislu potiču na razboritost i mir u ovo predizborno vrijeme i na odgovorno sudjelovanje u izborima kao i na pravovremenu registraciju onih koji to trebaju učiniti.“

Sada, s 32. redovite sjednice Stalnoga vijeća biskupi pozivaju sve katoličke vjernike da, u odgovornosti za društvo u kojemu žive, iziđu na izbore i svoj glas, slobodno i u skladu sa svojom savješću, dadu osobama i programima za koje smatraju da su u skladu s naukom Katoličke Crkve, a pozivaju i sve ostale da, tijekom glasovanja i kasnije primjene rezultata izbora, vršeći svoju društvenu odgovornost, dosljedno poštuju pojedinačna i kolektivna prava svakoga čovjeka i naroda.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori