TRAGEDIJA Napad u Rusiji: Upao u školu i otvorio vatru, više ubijenih, među njima i djeca

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

Do pucnjave je došlo tijekom nastave kada je nepoznati muškarac ušao u učionicu i otvorio vatru

Naoružani napadač ubio je devetero ljudi, uključujući petero djece u školi u ruskom gradu Iževsku prije nego što se ubio. Motiv pucnjave u Iževsku, glavnom gradu regije Udmurtije nije jasan.

“Za sada znamo da je nepoznata osoba ušla u školu, ubila čuvara, znamo i da ima žrtava među djecom i ranjenima. Sada je evakuacija završena”, rekao je guverner regije Alexander Brečalov.

Učenici i učitelji škole evakuirani su nakon pucnjave.

Iako su prve informacije govorile da je ubijeno šest osoba, RIA novosti javlja da je poginulo devet osoba: petero školaraca, dva zaštitara i dva nastavnika. Podaci se utvrđuju. “Napadač je počinio samoubojstvo. Nosio je crnu majicu kratkih rukava s nacističkim simbolima. Nije imao nikakve dokumente, njegov identitet se trenutno utvrđuje”, dodaju iz policije.

Medicinsku pomoć žrtvama pruža 14 timova hitne pomoći,

Ruski mediji objavili su videosnimke na internetu za koje se čini da su snimljene unutar škole u kojoj se dogodila pucnjava. Čini se da jedan video prikazuje krv na podu i rupu od metka na prozoru, s djecom koja čuče ispod stolova. Napadač je navodno bio naoružan s dva pištolja, javlja agencija Tass.

Škola je u središtu Iževska, grada s oko 650.000 stanovnika, u blizini zgrada središnje vlade. Učitelji i učenici su evakuirani.


Vecernji.hr/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)