Featured Video Play Icon

LJUBIĆ, BRKIĆ I PEPIĆ U EMISIJI FOKUS RTV HB: Hrvati trebaju masovno izaći na izbore, Njemačka uz islamske režime podržava rušenje Daytonskog mirovnog sporazuma

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

U emisiji Fokus RTV Herceg Bosne o važnosti predstojećih izbora i potrebi što masovnijeg odziva Hrvata govorili su Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH, Josip Brkić, zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH te politolog Ivan Pepić.

Središnja poruka emisije je bila kako su ovi izbori od povijesne važnosti ne samo za BiH i Hrvate u BiH, nego i za Republiku Hrvatsku te ukupnu hrvatsku naciju. Naglašeno je kako u slučaju izbacivanja Hrvata iz struktura vlasti u BiH u pitanje dolazi čak i teritorijalni integritet same Republike Hrvatske.

 

 

Sugovornici Jurice Gudelja, urednika i voditelja Fokusa, analizirali su i međunarodne okolnosti istaknuvši kako danas u svijetu postoje sile koje žele očuvati Daytonski mirovni sporazum, poput SAD-a, Velike Britanije i Izraela te one koje podržavaju pretvaranje BiH u unitarnu državu pod bošnjačkom dominacijom poput Turske, Njemačke i Irana. To znači da Njemačka uz islamske autokratske i teokratske režime podržava rušenje Daytonskog mirovnog sporazuma.

Istaknuto je kako se samo masovnom izlaznošću Hrvati mogu obraniti od ponovnog otimanja hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH ali i spuštanja fenomena Komšić na niže razine vlasti.

Diskusija se vodila i oko tog treba li hrvatska politika zauzeti radikalniji stav prema antidaytonskom djelovanju sarajevske politike.

HMS/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)