Objavljene fotografije borca Azova prije i poslije zarobljeništva: ‘Nemam riječi. Zastrašujuće’

Vrijeme:1 min, 20 sec

 

Dianov je borio u čeličani Azovstalj u Mariupolju koja je postala simbolom otpora jer se mjesecima odupirala daleko nadmoćnijim ruskim snagama.

Ukrajinski vojnik i glazbenik Mihajlo Dianov jedan je od ratnih zarobljenika koji su pušteni na slobodu nakon što je došlo do dogovora između Rusije i Ukrajine o razmjeni, nakon lobiranja  saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman.

Dianov je borio u čeličani Azovstalj u Mariupolju koja je postala simbolom otpora jer se mjesecima odupirala daleko nadmoćnijim ruskim snagama. Nakon što su osvojili čeličanu, Dianov je zarobljen.

Novinar Voice of Americe  Ostap Yarysh na Twitteru je objavio fotografije Dianova prije i poslije ruskog zarobljeništva.

“Nemam riječi. Zastrašujuće”, kratko je opisao.


Ukrajina je u srijedu objavila da je s ruske strane oslobođeno 215 ukrajinskih i stranih boraca u zamjenu za 55 ruskih zarobljenika, među kojima je i bliski Putinov prijetelj Viktor Medvedčuk. Među oslobođenima je bio i Hrvat Vjekoslav Prebeg, kojeg su Rusi zarobili kod Mariupolja i kojem je prijetila smrtna kazna zbog optužbe da je sudjelovao u rušenju vlasti.

Prebeg se vratio u Hrvatsku u četvrtak, te je odmah prebačen u KB Dubravu na pregled.

Povezano

VJEKOSLAV PREBEG: ‘Treba mi sna, da se probudim i da shvatim da sam slobodan. Želim vidjeti sestru i prijatelje, a imam i još jednu želju’

Vecernji.hr/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.