SDA optužuje Konakovića: Prvo je diplomirao pa tek onda završio prvu i drugu godinu studija

Vrijeme:1 min, 54 sec

 

Izjavili su da je Konaković završio treću godinu, diplomirao pa završio prve dvije godine.

Zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Županije Sarajevo Jasmina Biščević Tokić i Haris Zahiragić danas su na press-konferenciji u Sarajevu izložili najvažnije nalaze inspekcijskog izvještaja Županijske uprave za inspekcijske poslove o studiranju Elmedina Konakovića na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj Sveučilišta u Sarajevu.

Izjavili su da je Konaković završio treću godinu, diplomirao pa završio prve dvije godine.

– Konaković je odmah upisao treću godinu prvog ciklusa studija, bez da je položio ispite iz prve i druge godine. Elaborat je decidno odredio da morate proći prijemni ispit i da morate biti na natječaju, a on nije bio ni na prijemnom ispitu, ni na natječaju. Zato je nagrađen i odmah upisuje treću godinu, bez da je položio ispite iz prethodne dvije godine. Morali ste položiti sve ispite i imati 120 ECTS bodova da biste mogli upisati treću godinu – kazala je zastupnica SDA Jasmina Biščević Tokić.

Zahiragić je rekao da Županijska uprava za inspekcijske poslove nije donijela rješenje na osnovu izvještaja te da SDA insistira da se donese rješenje koje bi imalo pravno djelovanje.

– U zapisniku nema rješenja, što znači da je KUIP ucijenjen od vlasti. Ovaj zapisnik će ostati trajni dokument budućim generacijama, odnosno trajni dokaz o jednom čovjeku i jednom sustavu. Školski primjer zloupotreba u Županiji Sarajevo. Kada bi se netko potrudio da prekrši ovoliko članova zakona, ne bi uspio – rekao je Zahiragić.

PR Županijskog odbora SDA Ismet Bećar na press konferenciji predstavio je zaključke koje je donijela SDA na osnovi inspekcijskog izvještaja o studiranju Konakovića.

S obzirom na to da je sve nepravilnosti i nezakonitosti u pogledu stjecanja svoje akademske titule Konaković provodio dok je bio član i funkcionar SDA, ovaj izvještaj nesumnjivo pokazuje da je upravo on bio i ostao personifikacija svih štetnih i negativnih pojava i praksi, koje godinama adresira spram SDA. Zato za kadrove poput Konakovića u SDA više nema mjesta – jedan je od zaključaka koje je iznio Bećar.

Rekao je da od Konakovića ne očekuju da će pokazati moralnu odgovornost i povući se iz javnog i političkog života, već članovi SDA očekuju od svih odgovornih građana da ih podrže u borbi koju će zapodjenuti protiv diploma koje su stečene na nezakonit način.

 

vrisak.info/  https://www.vrisak.info//Hrvatsko nebo

Odgovori