Dalić najavio mogućnost veznjaka na desnom beku i naglasio: “Tko se tako bude ponašao, neće u Katar!”

Vrijeme:2 min, 57 sec

 

Zlatko Dalić je najavio dvoboj protiv Danske u četvrtak na Maksimiru. Prijenos je na Novoj TV i gol.hr-u.

Kreće tjedan reprezentacija, a Hrvatska i Danska u četvrtak igraju u Ligi nacija na Maksimiru uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

Nakon toga u nedjelju slijedi dvoboj protiv Austrije u Beču, a prije toga pred novinare je stao Zlatko Dalić.

”Došli smo u situaciju da možemo biti prvi, to je prvi cilj da s četiri boda, pogotovo pobjeda u Zagrebu, nosi prvo mjesto. To će biti i priprema za Svjetsko prvenstvo jer priprema nema. Skupit ćemo se pet, šest dana prije i igrati utakmicu. Isprobat ćemo što bismo htjeli i željeli. Nemam puno nedoumica oko popisa za Katar, to je to. Zato ćemo pokušati kroz ovih sedam dana maksimalno iskoristiti vrijeme da riješimo te nedoumice”, započeo je Dalić i dodao:

”Moramo iznova raditi i mijenjati, pogotovo u zadnje tri utakmice. Igrat ćemo 4-3-3 i 4-2-3-1, dati šansu igračima da se nametnu i iskoriste priliku na nekoliko upitnih pozicija.”

Tko su kandidati za desnog beka?

”Kandidati su Juranović i Stanišić. Nema potrebe govoriti o Juranoviću, to je njegovo mjesto. Stanišić ne igra u Bayernu, ali ono što je pokazao protiv Danske i Francuske bilo je sjajno i s tim utakmicama je kupio svoje mjesto. Šime se oprostio i mislim da je donio najispravniju odluku i pošteno je postupio, meni je žao, a ona slika Šime na zastavi svima će nam biti u glavi cijeli život.”

Jakić igra u klubu desnog beka, hoće li i kod vas?

”Ne igra loše, on nije van konkurencije za zadnjeg veznoga, ali sad pratimo njegove igre na desnom bočnom, on je u kadru i tu je. Na zadnjem veznom je, ali otvara se i ta mogućnost.”

Petković?

”Bruno je u boljoj formi nego prije, zbog toga je dobio poziv u reprezentaciju, ja ga želim više u 16 metara, u reprezentaciji imamo više kvalitetnijih igrača u vezi koji kreiraju. Oršić daje golove u Ligi prvaka, ubitačan je za protivnika kada ima prostora.”

Vlašić?

”Vlašić je pogodio s klubom, dobio je trenera koji vjeruje u njega, počeo je igrati dobro , ali on može još bolje.”

”Tko se bude bunio – ne ide u Katar”

”Većina se složila da bude 26 igrača na popisu, na Euru je bilo pravilo da trojica igrača moraju na tribine, ta situacija nije bila lijepa, ali izbornici su tražili da igrače ne šalju na tribine, to je dobro, imaš 26 igrača i širi izbor. U reprezentaciji nema mjesta nezadovoljnima, tko se tako ponaša, nije mu tu mjesto. S te strane mi nemamo problema, imali smo tih situacija i to smo riješili na vrijeme, tko bude nezadovoljan, neće ići u Katar.”

Kako stoji Čolak?

”Igra sjajno, zabio je devet golova i zato je na popisu. Ali zvali smo četiri napadača i on je peti na popisu. Pogledajte koga maknuti ili staviti. Pričali smo koga staviti, njega ili Budimira. Ali igrao je odlično protiv Francuske i Danske, borben je. Čolak igra dobro, a tu su i Livaja, Budimir, Petković.

Ne mogu zvati osam napadača! Kad pogledamo sav taj učinak, tako smo odlučili. Mi radimo česte analize u stožeru, pratimo sve lige i svaku utakmicu pratimo svakog kandidata. Analiza je podrobna i kvalitetna. Ići će kvalitetni i nitko se neće osjetiti oštećenim. Napravit ćemo najkvalitetnije za Hrvatsku i što nama treba. S te strane, bit će ono kako treba biti. Vi ste toga svjedoci.”

 

gol.hr/  https://gol.dnevnik.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)