KRVAVI POHOD: Priveden je osumnjičeni za sumanuti pohod i ubojstvo na Lemić Brdu. Pognute glave došao na ispitivanje

Vrijeme:1 min, 58 sec

 

Čitavo mjesto u petak je bilo pod opsadom do 20.30 zbog sumanutog susjeda kojeg su uspjeli obuzdati tek pripadnici ATJ-a Lučko. Karlovačka policija provela je očevid na mjestu tragedije, a u subotu su se i oglasili o nesreći.

Ivica Pavlačić-Para, 68-godišnjak osumnjičen da je u petak navečer pucao po Lemić Brdu iz vatrenog oružja i pritom ubio 65-godišnjaka te ranio još jednog muškarca iste dobi, priveden je u nedjelju ujutro u Državno odvjetništvo u Karlovcu.

Šutke i pognute glave uveden je u karlovačku palaču pravde gdje će istražni sudac odlučiti hoće li mu se odrediti istražni zatvor nakon ispitivanja kod državnog odvjetnika.

Prema rezultatima do sada provedenog dijela očevida, 69-godišnji osumnjičenik je u petak oko 18,30 sati došao do obiteljske kuće 65-godišnjaka te ga usmrtio iz vatrenog oružja. Inače, ubijeni muškarac je i njegov bratić Stjepan Lemić – Lemo.

Zatim je otišao i do kuće drugog 65-godišnjaka i ranio ga hicem. Ispalio je više hitaca prema obiteljskim kućama, a na kraju zapalio i krovište na svojoj kući.

 

Karlovac: Privođenje osumnjičenog za ubojstvo na Lemić Brdu  | Autor : Kristina Stedul Fabac/PIXSELLFoto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL18.09.2022., Karlovac – Privodjenje Ivice Pavlacica, osumnjicenog za ubojstvo u Lemic brdu Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

 

Uhićen je kad se htio udaljiti vozilom, izvijestila je prije u subotu karlovačka policija. Na terenu je bilo više policijskih timova, i to pripadnika temeljne, kriminalističke i interventne policije PU karlovačke koji su ubrzo locirali osobu te uspostavili ‘prvi prsten’ osiguranja i stavili potencijalnog počinitelja pod nadzor, precizirala je policija.

S obzirom na to da je bio naoružan i nije bilo poznato ima li u kući još osoba kojima prijeti opasnost, alarmirana je Antiteroristička jedinica Lučko koja ga je svladala i privela kad je opasnost za okolinu bila najmanja.

Ubijenog Stjepana Lemića – Lemu mještani opisuju kao dobrog i radišnog čovjeka, ribiča koji je bio u mirovini i kao stradalnik Domovinskog rata. Bio je dragovoljac Domovinskog rata, ratni vojni invalid te pripadnika legendarnih “Wolfova”. Članovi njegove postrojbe oprostili su se od suborca na svojoj Facebook stranici. Rastrojeni Pavlačić koji je nasumce pucao po sumještanima, ranio je u drugog susjeda Stjepana P. starog 65 godina koji je prevezen u karlovačku Opću bolnicu.

VIDEO Nakon teškog ubojstva i ranjavanja mještana u Lemicć brdu policija ne propušta nikog osim stanara

 

Vecernji.hrHina/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori