Teroristi, iako se ne koriste Molotovljevim koktelima

Vrijeme:2 min, 16 sec

 

S hrvatskog stajališta: SPC, „Zagreb je NAŠ“ i „Možemo!, Šerbedžija i Polič, i svi koji rovare na bilo koji način protiv hrvatske države, jesu teroristi, iako se ne koriste Molotovljevim koktelima. A onda su teroristički ortaci i oni iz politike i izvršne vlasti te iz pravosuđa koji ih štite, “pokrivaju”, financiraju, toleriraju i ne sankcioniraju. 

Prije tjedan dana na prosvjedu protiv HDZ-a uhićen je maloljetnik s Molotovljenim koktelima kojega se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi te pripremanje kaznenih djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom u vezi s kaznenim djelom terorizma. Najburnije je reagirao predsjednik Vlade Andrej Plenković. No imamo mi opasnije  i zloćudnije pojave koje prolaze gotovo bez reakcije. Evo nekoliko primjera.

Također prije tjedan dana ratnog zločinca Vojislava Šešelja odlikovala Srpska pravoslavna crkva, a Orden mu je predao vladika bački Irinej. Naivci koji su se nadali oštroj reakciji patrijarha Porfirija još uvijek ne shvaćaju ono što je davno zapisao dr. Ivo Pilar: „Srpska pravoslavna nacionalna crkva provedbeno je sredstvo; ona je više jedna socijalno-politička borbena i osvajačka organizacija nego vjerska zajednica, a o njezinoj se moći dugo nije stvorilo zadovoljavajuću predodžbu.“ Njima i onima koji su uzdizali Porfirija do nebesa preporučujemo knjigu biskupa Mile Bogovića „Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj u prošlosti i sadašnjosti”, i sve će im biti jasno.

Prije dva dana “Zagreb je NAŠ!” i “Možemo!” predložili su da Mjesni odbor “Dr. Ante Starčević promijeni naziv u Mjesni odbor “Voltino”. Nakon mini-prosvjeda gradske opozicije odustali su, ali ideološka poruka bila je jasna i u skladu s duboko protuhrvatskom linijom tih dviju opcija čiji je glavni vidljivi predstavnik gradonačelnik Tomislav Tomašević. Koji je još kao gradski zastupnik na sjednici zagrebačke Gradske skupštine, u kojoj se raspravljalo o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, 31. 8. 2017., rekao: „Ja ću glasovati protiv promjene imena Trga maršala Tita.“

U četvrtak 15. 9. 2022. preminuo je poznati slovenski glumac Radko Polič. Srceparajuću poruku odmah je poslao poznati glumac i umjetnik Rade Šerbedžija u kojoj između ostalog kaže “… proglasite u cijeloj zemlji koja se zvala Jugoslavija dane žalosti…” S Beogradskog sajma knjiga Rade nam je svojedobno poručio da “zbog bitangi se nije spasila divna Jugoslavija!” (Jutarnji list, 7. 11. 2016). A sam Polič, koji je čak glumio Josipa Broza Titu u filmu „Falsifikator“, svojedobno je izjavio: “Ja sam Jugosloven i znam da ćemo nekada, kad-tad, ponovo biti zajedno. (Blic, 24.11.2013.)“

S hrvatskog stajališta: SPC, „Zagreb je NAŠ“ i „Možemo!, Šerbedžija i Polič, i svi koji rovare na bilo koji način protiv hrvatske države, jesu teroristi, iako se ne koriste Molotovljevim koktelima.

 

Povezani sadržaj:

Propast će i vrlo živi ostatci Jugoslavije, komunizma i ’Velike Srbije’!

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)