KB Sveti Duh o smrti specijalaca: ‘Nažalost, unatoč naporima liječnika, preminuo je’. Oglasio se sindikat policije

Vrijeme:2 min, 29 sec

 

 Dvojici pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko pozlilo je jučer tijekom obuke. Jedan je preminuo, dok je drugi stabilno i nalazi se u KB Sveti Duh, gdje su obojica i prevezeni u ponedjeljak popodne.

Sindikat policije Hrvatske izrazio je sućut obitelji preminulog policajca te su izvijestili da će o posljednjem ispraćaju izvijestiti naknadno. ” S velikom tugom izvješćujemo da je danas, u 30. godini života iznenada preminuo još jedan mladi kolega, Tomislav Pavalić, policijski službenik ATJ Lučko i član Glavne podružnice SPH za PU zagrebačku. O posljednjem ispraćaju izvijestit ćemo vas naknadno.Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog kolege. Neka mu je laka hrvatska zemlja! Počivao u miru Božjem. “, navodi sindikat na Facebooku.

Bolnica KB Sveti Duh iznijela je detalje tragedije. “U KB Sveti Duh su u ponedjeljak kasno popodne vozilom hitne medicinske pomoći dovezena dva pacijenta polaznika obuke u Antiterorističkoj jedinici Lučko. Nažalost, unatoč naporima liječnika, jedan od pacijenata je preminuo, dok se drugi nalazi u Odjelu za intenzivno liječenje”, navodi se u odgovoru bolnice KB Sveti Duh za Večernji list.

“Požalili su se na slabost”

Ranije se oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova. “Ministarstvo unutarnjih poslova RH oglasilo se o smrtnom slučaju pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko tijekom obuke. ATJ Lučko, kao sastavnica Zapovjedništva za intervencije Ravnateljstva policije, započela je u ponedjeljak s provedbom temeljne tjelesne pripreme za 29 svojih pripadnika u kompleksu baze Antiterorističke jedinice Lučko u Zagrebu. Navedena obuka održava se pod nadzorom instruktora i predstavlja pripremu privremeno raspoređenih djelatnika za selekcijski postupak koji im slijedi, a nakon čega bi najspremniji za stalno bili raspoređeni u Antiterorističku jedinicu Lučko. Navedena obuka uobičajeni je postupak i održava se prilikom svakog prijama novih članova, a prije obuke kandidati prolaze A kategoriju liječničkog pregleda koji obuhvaća detaljan tjelesni i psihički pregled za obavljanje najsloženijih poslova policijskih službenika te moraju dati suglasnost za provedbu temeljne sigurnosne provjere. Radi se o najdetaljnijem pregledu koji prolaze pripadnici specijalnih i interventnih postrojbi, policijski ronioci, pripadnici protueksplozijskih službi te pripadnici koji pružaju osobnu zaštitu.

Tijekom jučerašnjeg dana, koji je bio prvi dan održavanja obuke, kandidati su uobičajeno prema rasporedu započeli dan, a kao posljednja etapa predviđen je trening kondicijskog trčanja. Neposredno prije dovršetka treninga trčanja, nešto prije 15 sati, jedan pripadnik požalio se na slabost, a nedugo nakon toga pozlilo je i drugom pripadniku. Prvu medicinsku pomoć pružio im je medicinski tim ATJ Lučko, a potom su prevezeni u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje su hospitalizirani. Nažalost, tijekom ranog jutra obaviješteni smo da je jedan pripadnik preminuo dok je drugi stabilno, navode iz MUP-a te dodaju kako je mrtvo tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zbog provođenja obdukcije, a policija će, radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti stradavanja, poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko, uoči sutrašnjeg Dana jedinice, pogođeni su ovim događajem i izražavaju sućut obitelji svog preminulog člana. Sućuti se pridružuju svi djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova RH”, navodi Ministarstvo.

Vecernji.hr/Antonija Petković/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)