USUSRET OBLJETNICI MASAKRA U GRABOVICI HERCEG S DREŽNJAKOM: Žalosno je i opasno što počinitelje nikada nije stigla zaslužena kazna

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Uoči 29. godišnjice stravičnoga ratnog zločina koji su nad hrvatskim civilima Grabovice 9. rujna 1993. godine počinili pripadnici Armije BiH, danas sam se susreo s kolegom i prijateljem Josipom Drežnjakom, predsjednikom Udruge hrvatskih stradalnika ”Grabovica ’93.” Mostar, objavio je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg na svom Facebook profilu, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Herceg je istaknuo da njega i Drežnjaka vezuje dugogodišnje prijateljstvo te da će i ove godine, kao i svih godina dosad, kao prvi čovjek županijske Vlade, pružiti potporu organiziranju godišnjice i njegovanju sjećanja na žrtve koje ne smiju biti zaboravljene.

-Žalosno je i opasno što počinitelje nikada nije stigla zaslužena kazna i koristim i ovu prigodu javno pozvati na istražne i sudske procese odnosno na kažnjavanje zločinaca, kao i na pronalaženje još uvijek nestalih ostataka pobijenih Grabovčana, napisao je Herceg na Facebooku.

Herceg je podsjetio da je Vlada HNŽ-a je u dva navrata, s ukupno 80.000 KM, pomogla projekt sanacije vodoopskrbne mreže u Grabovici, kako bi pružila potporu povratnicima u ovo mjesto koje nosi teške ratne ožiljke.

-Godišnjica će i ove godine biti prigoda za prisjećanje na žrtve i molitvu za njihove duše, ali i za istinu i pravdu. Pođimo zajedno u petak, 9. rujna, i poklonimo se žrtvama Grabovice u 11 sati kod središnjega spomenika s imenima svih stradalih prije 29 godina, napisao je Herceg na Facebooku.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)