U Bosni i Hercegovini službeno je počela izborna kampanja za Opće izbore

Vrijeme:47 sec

Jutros je u Bosni i Hercegovini zvanično počela izborna kampanja za Opće izbore 2022. godine. Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Arnautović u izjavi povodom početka kampanje pozvao je političke subjekte da poštuju Izborni zakon, vode poštenu kampanju i ne koriste jezik mržnje.

“Pozivam sve certificirane političke subjekte da poštuju Izborni zakon BiH – da prezentiraju svoje programe, da vode poštenu kampanju, da ne koriste jezik mržnje ili jezik koji bi nekoga mogao potaknuti na primjenu sile, da izbjegavaju diskriminaciju, posebno stereotipe o ljudima suprotnog spola” – kazao je Arnautović.

Pozvao je birače da daju svoj doprinos kako bi kampanja i cjelokupni izborni proces protekli u demokratskom okruženju, a medije da ravnopravno i pravedno zastupaju političke subjekte i informiraju javnost o svim pitanjima vezanim za izbornu promidžbu i izbore. postupak.

Kampanja će trajati do 1. listopada do 07:00 ujutro kada počinje izborna šutnja. Izbori će se održati u nedjelju, 2. listopada.

 

https://rtv-hb.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)