Zovko: Izetbegović će učiniti sve da ne dođe do dogovora

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

HDZ-ova europarlamentarka Željana Zovko gostovala je u N1 Studiju uživo te je komentirala teme s konferencije hrvatskih diplomata u Westinu. Jedna od tema je i stanje u BiH i izmjena izbornog zakona.

“Glavna tema su globalna događanja u svijetu, energetska kriza i invazija, te događanja u BiH i sljedeći potezi koji će raspetljati krizu u BiH”, rekla je Zovko.

Osvrnula se i na Christiana Schmidta, visokog predstavnik u BiH.

“Schmidt je u izuzetno teškoj poziciju, vidjeli smo nervoznu reakciju na provokativno pitanje novinara. Svi u međunarodnoj zajednici su svjesni u kakvoj su poziciji Hrvati, ali nema reakcije”, dodaje.

“Ne možete nikog prisliti. Svima je jasno. Znamo što je bilo s raspadom Jugoslavije, svima je sve bilo jasno, ali su neki prespavali vrijeme kad su se trebale donositi ključne odluke”, kazala je Zovko.

Smatra da će Bakir Izetbegović, čelnik Stranke demokratske akcije (SDA), učiniti sve da se ne postigne dogovor.

“Imamo njegovu izjavu da je uspješno izbjegavao bilo kakav dogovor. On će učiniti sve da ne dođe do dogovora jer je njegova pozicija i pozicija njegove stranke upitna u ovom trenutku zbog svih neispunjenih obećanja, problema u zdravstvu, zbog afera tijekom pandemije. U tijeku izborne kampanje neće nitko napraviti dogovor koji će biti toliko velik, jak, da bude vizionar i da vrati oduzeta prava jednom narodu”, smatra eurozastupnica.

Dodaje da je u tijeku izborna kampanja pa neke velike dogovore ne treba očekivati.

“U ovom trenutku ključni dogovor je povratak mira, sigurnosti i balansa u BiH gdje će se svi narodi osjećati sigurno”, navodi Zovko.

 

https://rtv-hb.com/Hrvatsko nebo

Odgovori