Dva kamiona uletjela u masu ljudi, poginulo 16 osoba

Vrijeme:56 sec

Kamion, kojem je otkazala kočnica, “uletio” je u masu u Mardinu, nakon što se sudario s dva vozila. Nakon toga je među okupljene i ozlijeđene uletio i drugi kamion. U nesreći je poginulo 16 osoba, 29 je ozlijeđenih od kojih 8 teže.

Do nesreće je došlo u blizini benzinske crpke u četvrti Derik nakon što su na kamionu otkazale kočnice. Vozač je udario u dva vozila ispred sebe, a zatim uletio u masu i prevrnuo se.

Na mjesto događaja su došli policija i hitna pomoć kako bi pomogli ozlijeđenima, a okupio se i veliki broj ljudi. U tom momentu je i drugi kamion uletio među okupljene, a zatim se zabio u kafić, izvjestio je TRThaber.com.

Podsjetimo, ranije danas u Turskoj na autoputu između Gaziantepa i Nizipa došlo je do još jedne slične tragedije kada je stradalo 16 ljudi u sudaru autobusa, vozila spasilačke službe i ambulantnog vozila.

I u ovom slučaju je došlo do dvije povezane prometne nesreće, odnosno autobus je uletio na prethodno mjesto nesreće na kojem su se nalazili spasioci i novinari. Stradalo je također 16 osoba.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)