Featured Video Play Icon

VIDEO/Ruski civili masovno bježe s Krima

Vrijeme:59 sec

 

Društvenim mrežama proširile su se snimke koje prikazuju goleme kolone automobila na Krimu, ukrajinskom poluotoku koji je Rusija anektirala 2014. godine.

Kako javlja britanski Telegraph, u automobilima koji su stvorili veliku gužvu nalaze se ruski civili koji su odlučili pobjeći s poluotoka nakon jučerašnjih golemih eksplozija u ruskoj vojnoj zrakoplovnoj bazi Saki na zapadu Krima.

Iako službeni Kijev šuti o eksplozijama u ruskoj vojnoj bazi na Krimu, visoki ukrajinski dužnosnik je danas, pod uvjetom da ostane anoniman, rekao da su za silovite eksplozije koje su jučer razorile ukrajinsku bazu odgovorni ukrajinski specijalci.

Krim je inače popularna turistička destinacija za Ruse, naročito ljeti.

“Ne želim napustiti Krim. Ovdje je tako lijepo. Navikla sam se ovdje, bilo je kao da smo kod kuće. Sve je bilo tako lijepo”, rekla je jedna Ruskinja koja je sa svojom obitelji danas pobjegla s Krima.

Krim je, podsjetimo, donedavno bio pošteđen ukrajinskih napada, što i ne iznenađuje s obzirom na to da ga Rusija kontrolira od 2014. godine. No, jučerašnji napad na važnu rusku vojnu bazu, iz koje su ruski avioni polijetali u akcije nad Ukrajinom, to je promijenio.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori