Zelenski poziva Zapad da zabrani ulazak svim Rusima

Vrijeme:58 sec

 

Zapadne zemlje trebale bi zatvoriti svoje granice za sve Ruse, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski za list The Washington Post. Prema njegovim riječima, “najvažnije sankcije su zatvaranje granica – jer Rusi otimaju tuđu zemlju”. Rekao je da Rusi trebaju “živjeti u svom svijetu dok ne promijene svoju filozofiju”. Po njegovom mišljenju, to bi trebalo uključiti i one Ruse koji su napustili zemlju protestirajući protiv vladinih postupaka. “Koji god Rusi bili <…> natjerajte ih da se vrate u Rusiju”, rekao je.

Prema njegovom mišljenju, cjelokupno rusko stanovništvo treba smatrati odgovornim. “Stanovništvo je izabralo ovu vladu i oni se ne bore protiv nje, ne svađaju se s njom, ne viču na nju”, istaknuo je. Zelenski je također kritizirao sadašnje sankcije kao slabe i neučinkovite.

Dana 24. veljače, ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je u televizijskom obraćanju da je kao odgovor na zahtjev čelnika republika Donbasa donio odluku o provođenju ‘posebne vojne operacije’ kako bi zaštitio ljude “koji su patili od zlostavljanja i genocid od strane kijevskog režima osam godina.” Nakon toga, SAD i njegovi saveznici najavili su uvođenje opsežnih sankcija Rusiji i pojačali isporuke oružja Kijevu.

 

https://www.geopolitika.news/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.