RADONČIĆ: Moramo biti osjetljivi prema hrvatskom pitanju, jer tko izgubi podršku Katoličke crkve i židovskog lobija…

Vrijeme:2 min, 21 sec

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Fahrudin Radončić, komentirao je u Fojnici na unutarstranačkom savjetovanju i aktualnu političku situaciju u BiH.

– Sve očitija tendencija da se predizborna kampanja vodi na način utrke tko će bolje pljunuti na referentne predstavnike međunarodne zajednice veoma je opasna po bošnjački politički faktor i to mora prestati. Nije uredu da se predizborni politički poeni uzimaju na način eksponiranja tobožnjeg patriotizma i borbe za građansku državu, a da se od Bruxellesa, Washingtona, OHR-a i mnogih drugih jakih diplomatskih sila svijeta, kao što je Ujedinjeno Kraljevstvo, prave botovske mete ili da se na njih medijski harangira – naglasio je Radončić.

Politička i diplomatska nesposobnost

Novonastala situacija i činjenica da je Izrael podržao stajališta hrvatskog naroda u BiH, istaknuo je, jeste dokaz koliko gospodin Komšić, koji je 12 godina član Predsjedništva BiH, ili koliko Bisera Turković, kao ministrica vanjskih poslova BiH i ministrica Bakira Izetbegovića, nisu lobirali u jednoj od najvažnijih zemalja svijeta, a to je Izrael.

– Nad Židovima je počinjen genocid u Drugom svjetskom ratu, a nad Bošnjacima je počinjen genocid u Srebrenici. Bilo bi, stoga, potpuno normalno da imamo njihovu podršku i da bošnjačka stajališta ne čuju samo od Milorada Dodika ili Dragana Čovića. Općim medijskim napadima žele se sakriti vlastita politička i diplomatska nesposobnost i neefikasnost – rekao je Radončić na unutarstranačkom savjetovanju SBB-a.

On je, kako je priopćeno iz SBB, dodao i to da se u situaciji uznemirenosti javnosti zbog mogućih i najavljenih mjera OHR-a, odnosno odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta, ukoliko ne dođe do dogovora bh. političara, mora ostati „hladne glave“ i mudro se ponijeti prema svemu do čega eventualno dođe.

Loša stečevina Bakirove i Komšićeve politike

Bošnjaci sebi ne mogu dozvoliti da se pravi atmosfera linča prema najvišim predstavnicima OHR-a, Bruxellesa i Washingtona. To su naši iskreni prijatelji, jer alternativa njima su jedino Rusija i iredentizam Milorada Dodika.

– OHR može donijeti odluku protiv koje ćemo moći reći stotine argumenata. Ali mnogo gora bi bila odluka da OHR napusti Bosnu i Hercegovinu, a s njima i EUFOR. Sukob – sami protiv svih – bez snažne podrške Washingtona, Bruxellesa i drugih najjačih centara moći, učinio bi nas veoma ranjivima pred velikodržavnim aspiracijama prema Bosni i Hercegovini, kao našoj jedinoj domovini – poručio je Radončić, dodavši:

– Mi moramo biti odgovorni kada se radi o hrvatskom pitanju u BiH, jer nema tu velike pameti, ono u sebi sadrži i rizik gubljenja podrške Katoličke crkve, kao veoma moćnog svjetskog faktora. Tko izgubi podršku židovskog lobija, a on je mnogo više od Izraela, i tko nema podršku Katoličke crkve u međunarodnim odnosima, može ući kao narod u nerješive probleme. Mi o tome moramo govoriti glasno. Jer natjecanje u pljuvanju međunarodne zajednice i guranju Bošnjaka u samoizolaciju jesu loša stečevina Bakirove i Komšićeve politike i veliki rizik po Bošnjake – zaključio je Radončić..

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.