D. Dijanović: Živimo li u vremenu potpunog potopa zdravog razuma?

Vrijeme:2 min, 41 sec

Luda vremena

Čovjek može prema spolu biti muškarac, ali se kasnije u životu može dosjetiti da je, eto, Zeleniprema rodu žena i proglasiti ženom. To je bit rodne ideologije. Ako je ovaj „bivši“ muškarac športaš sve više se šire mogućnosti da se „bivši“ muškarci natječu u ženskim kategorijama. Imamo čak i primjere „bivših“ muškaraca u MMA športovima. Štoviše, postoje slučajevi u kojima se „bivši“ muškarci dobili nagradu za ženu godine. Nakon toliko godina feminističke borbe došli smo do toga su bivši muškarci bolje žene od samih žena.

Borba protiv klimatskih promjena doseže meteorske visine. Još prošle godine ni plin nije bio dobar, a sada Njemačka reaktivira stare elektrane na ugljen. Ipak, zeleni radikali, čije ideje sve više ulaze u mainstream, nadaju se da je ovo tek privremeno. Ne samo da treba zabraniti ugljen, plin i nuklearnu energiju, nego treba pod kontrolu staviti i rađanje.

Na i inače demografski izumirućem Zapadu ekološki zeloti promiču „rodno odgovorno roditeljstvo“. To danas znači jedno dijete, a već sutra će značiti da uopće ne treba imati djecu. Svako je novo dijete za zelene radikale nova tona ugljičnog dioksida. „Treba se prestati rađati kako bi se spasio planet“, viču ultra-feministice koje nam nisu dale odgovor tko će živjeti na Zemlji ako nestane „nametnika ljudi“. Ni čovjek više nije dobar, sada treba sve podrediti prirodi i okolišu.

Kanibalizam kao rješenje?

Osim toga, postavlja se i pitanje prehrane. Meso, jaja i žitarice sve više postaju suspektni. Njihova proizvodnja uključuje pretjeranu emisiju različitih štetnih supstanci. Zato proizvodnju mesa i žitarica treba smanjiti, što je plan u Bruger ljudskokoji su već uključene Kanada i Nizozemska. To što će doći do velikih šteta po poljoprivrednike i farmere to zelene globaliste slabo interesira.

Nije problem ni prehrana. Oni bi najradije potpuno zabranili meso i žitarice. Ako se pitate što ćemo jesti: postoji već čitav niz „studija“ o tome kako treba jesti GMO insekte i bude. Ovo su mokri snovi globalističke ekipe koja se mota od Svjetskog ekonomskog foruma do Hollywooda. A već dvoje švedskih „znanstvenika“ kao moguće rješenje nude ni manje ni više nego kanibalizam. Napredak ide i dalje pa je jedan švedski startup napravio veganski burger s okusom ljudskog mesa. Za klimatske udarnike budućnost je u kanibalizmu! A kažu da nas kršćani vraćaju u srednji vijek?!

“Europske vrijednosti”

Najprije se godinama mirno promatralo kako Njemačka i Rusija stvaraju energetski monopol u Europi. E sada kada je Radijatorzbog sankcija Rusiji smanjen uvoz energenata – sada nas žele uvjeriti kako je spas u tome da se grijemo na 17 stupnjeva, hladimo na 25, a od nedavno nam žele odrediti i koliko ćemo se minuta tuširati.

Tako se u Engleskoj predlaže smanjenje tuširanja za barem jednu minutu. Je li sljedeći potez taj da će se ustrojiti kakva žandarmerija koja će sa štopericom stajati ispred kada i tuš kabina? Jesu li hladni radijatori dične „europske vrijednosti“?

Kada se izgube vrijednosti i moralni orijentiri dekadencija nema svoje granice. Sulude ideje tada postaju „novo-normalno“ i dio mainstreama. Propast Rimskoga Carstva i danas se može studirati kao primjer propadanja dekadentne civilizacije. Na žalost, sve pojave i fenomeni današnjeg vremena sve više poprimaju oblik patologije pa se vrijedi zapitati živimo li u vremenu potpunog potopa zdravog razuma…

 

Davor Dijanović/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori