Tragedija na A4: Stanje dvoje pacijenata u OB Varaždin se pogoršalo, u Poljsku se vraćaju četiri osobe

Vrijeme:1 min, 53 sec

 

Očevidom prometne nesreće poljskog autobusa u kojoj je u subotu na autocesti kod Breznice život izgubilo 12 osoba utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, a u cilju utvrđivanja uzroka nesreće naložena je obdukcija stradalih i vještačenje alkoholiziranosti vozača.

Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće došlo je na način da je vozač autobusa registriranog u Poljskoj izgubio kontrolu nad upravljačem vozila koje je skrenulo u desnu stranu, probilo zaštitnu ogradu i sletjelo izvan autoceste. U nesreći je smrtno stradalo 12 osoba iz autobusa, među kojima je i vozač autobusa, svi državljani Poljske. Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je prilikom obilaska ozlijeđenih u Varaždinu da je 19 soba teže, a 13 lakše ozlijeđeno. Stanje dvoje pacijenata u varaždinskoj bolnici se pogoršalo.

– Imamo 11 pacijenata u našoj ustanovi, pet u jedinici intenzivnog liječenja od toga dvoje kritično, troje u traumatologiji i ortopediji i troje u odjelu neurokirurgije. Obzirom da se radi o politraumama tijekom dana došlo je do njihovog pogoršanja stanja kod dvoje pacijenata, rekao je u središnjem Dnevniku HTV-a ravnatelj OB-a Varaždin Damir Poljak.

 

Četiri osobe vraćaju se u Poljsku

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski objavio je u subotu navečer da se u Poljsku vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj u kojoj je poginulo 12 ljudi.

“Poljska država ne ostavlja svoje građane bez pomoći. Zajedno s poljskim izaslanstvom u Varšavu se vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj”, objavio je Niedzielski na Twitteru. Dodao je da ostali “ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama. Obavještavamo dalje o njihovom zdravstvenom stanju”.

Hrvatski i poljski ministar zdravstva, Vili Beroš i Adam Niedzielski, u subotu poslijepodne obišli su zagrebačke bolnice u kojima su zbrinuti Poljaci ozlijeđeni jutros u nesreći na A4, te istaknuli da je 19 osoba i dalje u teškom stanju. U nesreći su sudjelovale 44 osobe, među njima dvojica vozača, a 12 osoba je izgubilo život, rekao je poljski ministar zdravstva novinarima nakon što je zajedno s ministrom Berošem obišao ozlijeđene poljske građane zbrinute u KBC-u Zagreb. Devetnaest ozlijeđenih i dalje je u teškom stanju, a svi ozlijeđeni zbrinuti su u tri zagrebačke bolnice, kao i u bolnicama u Varaždinu i Čakovcu, rekao je poljski ministar.

Vecernji.hr/https://www.vecernji.ba/vijesti/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.