Strašna nesreća na A4: U slijetanju autobusa iz Poljske poginulo 11 osoba, ozlijeđeni prevezeni u bolnice

Vrijeme:3 min, 6 sec

 

Angažirano je više ekipa Hitne pomoći iz Varaždinske županije i Zagreba

Teška prometna nesreća dogodila se oko 5.40 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba. S kolnika je sletio autobus poljskih registracija. Prema prvim informacijama poginulo je 11 osoba, a veći je broj ozlijeđenih.

 

9:12 – U povodu teške prometne nesreće na autocesti A4 u Općoj bolnici Čakovec u 9. 30 sati održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti i ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite RH Davor Božinović, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević i drugi.

8:57 – Na mjesto nesreće stiglli su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja stigao je na mjesto slijetanja autobusa  | Autor : Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELLFoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL06.08.2022., Varazdin – Vise osoba poginulo je, a veci je broj tesko ozlijedjen u prometnoj nesreci koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, izmedju mjesta Jarek Bisaski i Podvorec, kada je s kolnika sletio autobusa poljskih nacionalnih registarskih oznaka, izvijestila je policija.Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja stigao je na mjesto nesrece Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

8:56 – Mogu zasad reći da se oko 5.40 sati na autocesti A4 dogodila prometna nesreća i da je nakon slijetanja autobusa poljskih registarskih oznaka više poginulih i ozlijeđenih – rekao nam je Matko Murić iz Policijske uprave varaždinske.

8:54 – Iz MUP-a su javili da je u slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka, prema prvim informacijama s terena, poginulo 11 osoba, a nekoliko je ozlijeđeno.

 

8:30 – Zbog prometne nesreće prekinut je promet između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba. Obilazak je čvor Breznički Hum – DC3 – čvor Komin. Ispred čvora Breznički Hum u smjeru Zagreba kolona je oko dva kilometra.

Teška nesreća na A4: Sletio autobus, više poginulih, veći broj teško ozlijeđenih | Autor : Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELLFoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

8:25 – To je jedna od najtežih prometnih nesreća u Hrvatskoj. Četrnaest slovačkih turista poginulo je u rujnu 2008. na autocesti A1 kod čvora Jadova i Zir. Vozač je zaspao, a autobus se zabio u betonski nosač nadvožnjaka. Tridesetak putnika je bilo ozlijeđeno. U prometnoj nesreći na autocesti kod Slavonskog Broda prošle godine je smrtno stradalo deset osoba. Autobus kosovskih registarskih oznaka koji je vozio iz Frankfurta u Prištinu sletio je s ceste. U lipnju 2012. osmero čeških turista je poginulo, a 44 osobe su teže i lakše ozlijeđene kod je kod tunela Krpani na autocesti Zagreb – Split, kad je autobus sletio s ceste, udario u ogradu i stup te se prevrnuo.

8:15 – Nesreća se dogodila na 62. kilometru autoceste između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec

8:10 – “Zasad znamo da je smrtno stradalo 11 osoba, dok su drugi ozlijeđeni prevezeni u bolnice u Zagrebu i Varaždinu. Intervencija je završena, na terenu je još vatrogasaca koji dežuraju”, kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy. Što se tiče ozlijeđenih, Nagy je rekao da ih je preuzela hitna, te da ne zna kakva je težina tih ozljeda.

Kazao je da su sve ljudi izvukli iz autobusa, a da se uzrok nesreće još ne zna.

Teška nesreća na A4: Sletio autobus, više poginulih, veći broj teško ozlijeđenih | Autor : Matija Habljak/PIXSELLFoto: Matija Habljak/PIXSELL

Iz PU varaždinske kratko su priopćili da je na mjestu nesreće, uz policijske službenike iz varaždinske i zagrebačke policijske uprave, angažirano više ekipa hitne pomoći i vatrogasnih ekipa iz obje županije.

Promet autocestom A4 u smjeru Zagreba teče jednim kolničkim trakom uz regulaciju policijskih službenika.

Prema prvim informacijama iz PU varaždinske, nesreća se dogodila na 62. kilometru autoceste između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. Angažirano je više ekipa Hitne pomoći iz Varaždinske županije i Zagreba.

Na terenu su i vatrogasci iz Varaždinske i Zagrebačke županije. Promet se odvija jednim trakom.

 

Ivica BetiMaša Ilotić Šuvalić/VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.