Soldić stigao u Zagreb: “Ovo je veliki dan za moju Hrvatsku i regiju, idem napraviti ono što nitko nije u povijesti”

Vrijeme:3 min, 3 sec

 

Roberto Soldić seli u ONE Championship. Novinarima je u Zagrebu svašta otkrio, a UFC je poslao pismenu ponudu tek nakon potpisa za ONE.

 

Najbolji hrvatski MMA borac, Roberto Soldić, odlučio je otići u ONE Championship. Vitez iz Viteza je imao ponude brojnih organizacija, ali odlučio je da je ONE najbolja opcija za njegovu karijeru.

Soldić je odabrao ONE jer ga vlasnik Chatri Sityodtong najviše cijeni od svih, a njegova velika želja je da osvoji pojas u MMA-u, kickboksu, muay thaiju pa čak i u boksu gdje ima već četiri pobjede na počecima svoje karijere. Prvo kreće s MMA-om, a kasnije će napasti titule i u drugim sportovima.

Roberto je danas održao press konferenciju u Zagrebu, a u Hrvatsku je zbog njega stigao i Chatri Sityodtong.

”Imao sam previše solucija, ponuda, bilo je raznih uključujući i UFC. Izabrao sam ONE, to je velik dan za mene i za Hrvatsku i cijelu regiju, da ovakav gospodin dolazi u našu zemlju. Da vidi koliko sam teško radio, da nije ništa nemoguće. ONE mi je dao najbolju ponudu, želim biti drugačiji, boriti se u svim borilačkim sportovima, uzeti pojas u kickboksu, muay thaiju i MMA. Dat ću sve od sebe za Hrvatsku u regiju, BiH i Srbiju također.

Menažder Ivan Dijaković rekao mi je da sam izaberem. sad jedva čekam borbu i da napravim što još nitko nije”, rekao je Soldić pa je pred mikforon stao Ivan Dijaković, Soldićev menadžer.

”Jako sam ponosan na Roberta, odlučio je za ONE, on može nešto napraviti što nitko nije u borilačkom sportu. Vjerujem da on to može, postati prvak u tri sporta, boksu, MMA-u i Muay thaiju.

Moje mišljenje je da je to teže napraviti nego postati UFC prvak. Naš Stipe Miočić je bio prvak UFC-a, ali nismo imali u povijesti da netko osvoji tri pojasa. To je naš plan i to je moguće”, izjavio je Ivan Dijaković.

Cilj su tri borbe godišnje

”U ugovoru stoj da moram imati tri borbe godišnje, mogu u sve tri opcije. Prvo MMA pa ćemo dalje vidjeti. Neće biti napad na titulu odmah, to mi se jako sviđa, dugo godina ću biti u ONE-u, deset borbi. Ako budem zdrav mogu tri puta godišnje, to u KSW-u nisam mogao. Ovdje su drugačije kategorije, ja ću biti između srednje kategorije i weltera”, dodao je Soldić.

UFC nije bio ozbiljan

Tomi Dijaković, bitan čovjek zadužen za Soldićevu karijeru, otkrio je da UFC nije bilo ozbiljan kao ONE.

”Bili smo 19. ožujka u Londonu, pričali smo s njima i dobili usmenu ponudu. Nažalost, do jučer nismo dobili pismenu ponudu od UFC-a, tek kad smo potpisali za ONE oni su se javili, zašto je to bilo, ne znamo. Mi smo imali razgovor i s KSW-om, da produžimo ugovor, ali na kraju krajeva, Robertu nedostaje motivacije i tražio je nove izazove.”

UFC je ponudio dvije borbe pa napad na pojas

”Pozvali su nas u London, gospodin Hunter koji je zadužen za sve financijske stvari, rekli smo mu da Roberto ovdje nije došao da se bori dvije godine pa da dobije borbu za pojas. Istina je, rekli su nam da će se nakon dvije borbe boriti za pojas. Rekli su nam cifre i da bi se borio s borcima iz Top 10, ali nisu ništa pismeno poslali do jučer”, otkrio je Ivan Dijaković.

”Nije sve u parama”

”Brojke u ugovoru su u redu, ali ne idem za brojke, idemo nešto napraviti, nešto da se pamti zauvijek. Postajem unikat ako Bog da, jako je teško, ali vjerujem u sebe. Nije sve u parama”, dodao je Soldić za kraj.

 

gol.hr/  https://gol.dnevnik.hr//Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)