Nevjerojatno, Vučićev trbuhozborac poziva na ‘denacifikaciju Balkana‘: ‘Čini mi se da će Srbija morati krenuti‘

Vrijeme:1 min, 42 sec

 

 

Đukanović je i odvjetnik koji brani klijente u aferama koje se blisko dotiču vlasti.  Zastupnik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) iz Narodne skupštine Srbije Vladimir Đukanović izazvao je lavinu komentara nakon objave na Twitteru u kojoj najavljuje „denacifikaciju Balkana“, javlja Al Jazeera Balkans.

Đukanović je zastupnik u Srpskoj narodnoj skupštini, trbuhozborac Aleksandra Vučića i odvjetnik koji brani klijente u aferama koje se blisko dotiču vlasti.

„Sve mi se čini da će Srbija biti primorana da krenuti u denacifikaciju Balkana. Volio bih da griješim“, napisao je.

Denacifikacija je termin koji koristi ruska administracija kada pokušava opravdati invaziju na susjednu Ukrajinu.

Dva sata nakon ove objave, te brojnih reakcija, SNS-ov Đukanović nastavio je u još direktnijem tonu.

„U bre, ala se uzjogunio dvojkakrugaški svijet što sam napisao da će Srbija morati pokrenuti denacifikaciju Balkana. Razumijem to, oni su uvijek podržavali svakog srpskog neprijatelja, od ustaša, balista, handžarovaca… To su činjenica bili nacisti, a dvojkakrugaškom svijetu mili.“

„Umjesto da budu sretni što Srbija ima kapacitet da im pomogne u denacifikaciji, oni se bune protiv iste. Dodatno im pomažu i beogradski dvojkakrugaši. Kako god, denacifikacija je nešto što je neophodno i edukativno, a Bogu hvala Srbija će svakom pomoći da istjera nacizam“, objavio je srbijanski zastupnik tijekom dana.

Potom se osvrnuo i na reakcije iz drugih država Balkana:

„Denacifikacija je proces iskorjenjivanja nacizma kao ideologije iz društva. Srbi, kao najveći stradalnici od nacizma, za razliku od naših komšija koji su naciste dočekivali kao osloboditelje, imaju kapacitet pomoći svakome tko želi u denacifikaciji. Valjda je to nešto što je normalno?“, napisao je.

„Razumijem naše komšije jer oni od povijesne činjenice da su bili na strani nacista ne mogu pobjeći. Zato je za njih proces denacifikacije bolan. Ne razumijem beogradske dvojkakrugaše zašto su protiv denacifikacije. Kako god, Srbija je uvijek tu da pomogne u ovom procesu”, dodao je.

Na Đukanovićev istup reagirali su neki oporbeni političari koji su mu poručuli da je Srbija za mir te da što prije treba smijeniti ovaj “ratnohuškački režim”.

 

https://www.jutarnji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)